ZAŠTO SE I DALJE PLJAČKA?

Mar 07, 2018

U prošlom blogu sam ponovo naglasio kako je izvanredna uprava, umjesto za potrebe tekuće likvidnosti dostatnih 300 milijuna eura, kroz roll-up uzela više od 1 milijarde EUR duga.

Dakle, kompaniju se zadužilo 700 milijuna eura više nego što je trebalo!.! Taj novac je uzet vjerovnicima i toliko će veći morati biti otpisi! Pa je li to nekome ovdje konačno jasno?

Zakonitost niti istina više ne postoje u Agrokoru, postoji samo interesna pljačka koju je ozakonila Vlada RH.

Jedino rješenje za Hrvatsku državu da spasi pokradeni novac i sačuva ovo malo (i jedino) što je ostalo od domaće proizvodnje jest da se počne postupati prema kaznenoj prijavi nadležnim institucijama protiv lešinarskog fonda Knighthead i ostalih članova Kriminalne organizacije.

Za vjerovnike bi to značilo oko 700 milijuna eura više, a značilo bi i opstojnost Agrokora i velikog broja drugih hrvatskih kompanija.

Još jednom pitam Dalić i Plenkovića da li je Hrvatska država sa toliko vrijednom imovinom Agorkora (kojom se danas garantira za roll-up kredit Knightheadu i njegovom trustu u Hong Kongu) mogla organizirati sindikat od 200 milijuna eura? Onaj tko se imalo u to razumije reći će DA.

Zbog čega se onda sve ovo radi? Pitam Hrvatsku i širu javnost kako je moguće da se ovo dozvoljava? Zašto se Dalić i Plenković svom silom bore da lešinarski fond Knighthead pokupi toliki novac i uništi hrvatsku ekonomiju? 


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS