DORH NASTAVLJA PRIKRIVATI KRIMINAL ANDREJA PLENKOVIĆA NAD STRATEŠKIM INTERESIMA HRVATSKE

Jul 30, 2020

Poštovane građanke i građani,

DORH je u posjedu dokumentacije o radnjama i činidbama vezanim uz neprijateljsko preuzimanje Agrokora od strane dijela visokih državnih dužnosnika Republike Hrvatske i njihove izvaninstitucionalne grupe „Borg“ koje je oformljena i djeluje prema uputama i pod kontrolom samog premijera Andreja Plenkovića.

Ekstenzivna dokazna dokumentacija o spomentim radnjama dovela je do osnovane sumnje u kršenje sljedećih odredaba Kaznenog zakona (u nastavku „KZ“):

⦁    Zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 291. KZ;
⦁    Zločinačko udruženje iz članka 328. KZ;
⦁    Korupcijska kaznena djela, i to uključujući, ali ne ograničavajući se na, zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti iz članka 338. KZ; zlouporabe položaja i ovlasti iz članka 337., ako je ta djela počinila službena osoba označena u članku 89. stavku 3. KZ; protuzakonitog posredovanja iz članka 343. KZ; nezakonitog pogodovanja iz članka 292. KZ; trgovanja utjecajem iz članka 295 KZ;
⦁    Prijetnje iz članka 139. Kaznenog zakona;
⦁    Iznude iz članka 234. Kaznenog zakona;
⦁    Ucjene iz člana 235. Kaznenog zakona;
⦁    Zlouporaba povlaštenih informacija iz članka 259. KZ;
⦁    Prijevara iz članka 224 KZ;
⦁    Povreda tuđih prava iz članka 228 KZ. i dr.

Postoji osnovana sumnja da su i odredbe Direktive 1, a u vezi sa izvršnom naredbom Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država br. 13662 i Regulative br. No 833/2014 Europske Unije bezobzirno prekršene po uputi premijera Plenkovića osobno, a u korist ruskih banaka Sber i VTB, te lešinarskog fonda Knighthead.

Sve ovo dakle proizlazi iz dokazne dokumentacije koja je ispisana kroz dvadeset dosjea i nedvojbeno sadrži osnovane sumnje u teška kaznena djela.

Danas sa sigurnošću znamo da su glavni inicijatori i akteri otimanja i pljačke Agrokora - VTB banka, A. Plenković, B. Šavorić, I. Crnjac, AlixPartners i Knighthead. Svojim protupravnim djelovanjem proizveli su nesagledive štete Republici Hrvatskoj koje sežu od drustveno-političkih do ekonomskih i materijalnih (više milijardi EUR-a).

Isto tako, DORH posjeduje i imena i prezimena još oko 100 osoba koje su povezane s protupravnim, kriminalnim radnjama nad glavnom regionalnom kompanijom Agrokor grupom.

No, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske danas, nažalost, radi po nalogu tog istog Andreja Plenkovića, osobe koja je instalirana od strane interesnih skupina da omogući pljačku i otuđenje Hrvatske industrije i preda kontrolu regionalnog tržišta maloprodaje i hrane, ali i nekih drugih.

Između ostalog, taj povijesno najveći kriminal pokušava se sakriti podizanjem neosnovanih i iskonstruiranih optužnica protiv mene osobno, moje obitelji i dijela mojih suradnika. Montiraju dakle meni koji sam se osobno zadužio za 500 milijuna EUR-a (3.6 milijardi kuna) kako bi investirao i osuvremenio HR i regionalno gospodarstvo te učvrstio našu lidersku poziciju u ključnoj strateškoj industriji regije.!

183 milijuna EUR-a (1.4 milijarde kuna) sam direktno dokapitalizirao Agrokor, ostalih 300 mil EUR-a beskamatno uložio u kompaniju, od Grupe Agrokor potraživao sam 550 mil EUR-a koje sam beskamatno držao u bilancama, ponavljam, nikada sebi uzeo niti JEDAN EUR.! Izgradio sam najkonkurentniju, najveću industriju u ovom dijelu EU i to doslovno iz pepela iako neki još i danas misle da je to bilo nekako drugačije. Zapamtite, svaku tvrtku koju sam preuzeo, u istu je uložen velik novac, ista je restrukturirana, modernizirana i posluje i danas!

Suočavam sada odgovorne ljude ove zemlje sa dramatičnom činjenicom, one koji su u većini i one koji su u oporbi - nakon ratova na ovom prostoru, upravo je Vlada Andreja Plenkovića ispisala najcrnje stranice Hrvatske povijesti.! Pogubne rezultate te i takve vladavine gledat ćemo vrlo brzo.!

Plenković danas, dakle, može otimati privatno vlasništvo, ucjenjivati, prijetiti, može hapsiti, progoniti, sutra nas stavljati u lance. Ali upamti Plenkoviću, tebe i one koji krše zakone da bi tvojim nalogodavcima omogućili da opljačkate Hrvatsku, ruka pravde će stići puno prije nego što mislite i očekujete.!

Plenković od dvojice Glavnih državnih odvjetnika nije dobio podršku za podizanje iskonstruirane optužnice. Njih je maknuo i marginalizirao, te si je sada (zadnji dan zasjedanja Sabora) odabrao novu Državnu odvjetnicu koja je političku korupciju "zaboravila" navesti u svom programu.

U vremenima tmurnog Komunizma postojala je praksa da Glavni državni odvjetnik radi po političkom nalogu, pokreće istragu, podiže optužnicu, sud to disciplinirano sve suportira, nakon čega počinju sudski procesi koji traju godinama. To gledamo i danas 2020. godine pod palicom Andreja Plenkovića.

Stoga nimalo ne iznenađuju podaci koji potvrđuju da u odnosu na usporedive zemlje članice EU, RH ima najlošiji rejting po osnovi:

  • ljudskih prava
  • percepcije neovisnosti pravosuđa 
  • političke i ostale korupcije
  • vladavine prava

Danas imamo IZVANREDNO stanje u kojem se koristi politički i državnički položaj za ukidanje vladavine prava, a takvi postupci Republiku Hrvatsku odvode u društveno-politički i ekonomski kaos, bezakonje, ustvari propast. Radnje protiv nacionalnog interesa opravdavaju se nekom fiktivnom podrškom EU komisije i tajnih službi utjecajnih zemalja, a provode izuzetno lošim, pogubnim odlukama Vlade RH i organa HDZ-a na brojnim razinama.

Glasno najavljujem ovim putem da će sve ovdje navedeno biti predmet temeljite revizije, jer put kojim nas vodi Andrej Plenković ne vraća nas samo u '45. godinu, nego i stvaran bankrot države postaje realnost.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS