Zašto je Ramljak namještao bilance?

Oct 10, 2017

Poštovani gospodine Ramljak, jučer ste jasno naglasili kako ste se s predstavnicima fonda Knighthead susreli još 30. ožujka, dakle prije donošenja Lex Agrokora jer ste, kako ste naveli, bili bliski situaciji oko Agrokora. Tko Vas je učinio bliskim Agrokoru? U kojoj ste funkciji, a tek ste 10. travnja imenovani izvanrednim povjerenikom, bili  na sastanku s ljudima iz Knaightheada? Zašto je to važno? Zbog činjenice da je vidljivo za koga ste namještali bilance! Bilance nije izradila revizorska kuća, nego Vaša uprava s jasnim ciljem.

Također je važno da javnosti kažete jeste li s fondom Knighthead surađivali i prije tog vremena na poslovima u šibenskom TLM-u.

Znate li da je u slaganju i namještanju bilanci u kojima su uočljivi propusti u primjeni računovodstvenih i revizorskih standarda sudjelovala osoba iz fonda Knighthead uz pomoć Vlade Bošnjaka te još dvije osobe iz Agrokora ? Ja imam takva saznanja i te ću osobe kazneno prijaviti za nedopustive računovodstvene manipulacije.

Sve će otkriti vrlo bliska budućnost.  Kada bi zaista firme bile tako loše kako ih se pokušava prikazati, onda je svima jasno da ih nitko ne bi htio niti kupiti! Zašto bi bilo tko kupio nešto što ima negativnu vrijednost u milijardama kuna? Sada ćemo vidjeti, da li će se pojaviti “kupci” i kroz nagodbu preuzeti kompanije!? Ako se pojave, onda je potpuno jasno da je cijela operacija s Lexom bila paravan za obezvrjeđivanje Agrokora kako bi se tako obezvrijeđen praktično darovao! Tada će biti kristalno jasno da neustavni Lex nije niti trebao biti izglasan i da je zastrašivanje javnosti stečajem da nije bilo Lexa zaista dimna zavjesa!  Ono čega se ja najviše strašim jest scenarij u kojem će se firme koje smo moj menadžment i ja restrukturirali i konsolidirali, biti prodane u bescjenje, a one koje smo tek trebali restrukturirati, biti uništene!

Gospodine Ramljak, ne skrivajte se iza političkih pokrovitelja iz Vlade, ovo su jednostavna pitanja na koja ćete morati odgovoriti.


 (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS