Zašto je Ramljak čitavoj javnosti hladno lagao o Knightheadu?

Sep 27, 2017

U intervjuu Jutarnjem listu, objavljenom 14.06. Ante Ramljak izjavljuje sljedeće o Knightheadu:

„Knighthead Capital je fond izlistan na burzi (NASDAQ) i u trenutku kada smo krenuli prema vjerovničkom vijeću, to je postalo javno, jer su to oni morali objaviti na burzi. A htjeli smo i poslati umirujuću poruku javnosti da je osigurana likvidnost potrebna za što je moguće bolje odraditi, jer je Knighthead Capital, znao o kakvoj se situaciji radi, pristao uplatiti prvu tranšu od 100 milijuna EUR. Taj je novac jučer i sjeo na račun Agrokora“

Ramljak LAŽE. Knighthead ne kotira niti je kotirao na NASDAQ-u. Kinghthead nije ništa objavio na burzi. Knighthead je Limited Partnership i nema nikakve obaveze javne transparentnosti. Zašto je Ramljak lagao? Ovo je prvo važno pitanje i jedini logičan odgovor je da je namjerno obmanuo javnost, prezentirajući Knighthead kao tobože ozbiljnu, transparentnu i uglednu kompaniju, kako bi utišao pitanja koja su se u tom trenutku počela postavljati o tom nelogičnom aranžmanu. Drugo je objašnjenje da je ušao u toliko velik deal, a da nije niti znao s kim? Dakle, ili je lažljivac (i osobno financijski zainteresiran), ili je dramatično nekompetentan. Zaključite sami.

Ono što Ramljak ne spominje, je da je već tom prvom uplatom, Knightheadu osigurao zaradu od nekoliko desetaka milijuna EUR u svega nekoliko tjedana. Gdje toga na svijetu ima? Zato to Vlada RH podržava?

Umjesto da daju odgovore na ta i druga važna pitanja koja sam postavio, Vlada RH i Ramljak obmanjuju javnost i koristeći čitav državni aparat, ucjene, strah i pritiske, manipuliraju javnošću. Ali istina je neumoljiva i uvijek izađe na površinu.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS