ZAHTJEV ZA POŠTIVANJE ZAKONA

Jun 28, 2018

Dana 28.06.18.g podnio sam podnesak sudu ukazujući na zakonske posljedice koje su nastale ispravkom te novim dokumentom prijedloga nagodbe koji je podnesen Trgovačkom sudu od strane Izvanredne Uprave Agrokora tek 27. lipnja 2018. godine. U skladu sa zakonom, tek nakon proteka roka od 3 dana od dana postavljanja na e-oglasnu tablu se ovakva ispravljena nagodba smatra dostavljenom.

Lex Agrokorom je propisano da vjerovnici glasuju na ročištu koje zakazuje sud u roku ne kraćem od pet i ne dužem od petnaest dana od dana kada sud zaprimi obavijest izvanrednog povjerenika i vijeća da su suglasni oko sadržaja nagode. Također, rok između poziva za ročište i samog ročišta ne smije biti kraći od 8 dana.

Dakle, obzirom da je tek 27. lipnja 2018. godine objavljen novi tekst nagodbe, ukazujemo na potrebu usklađivanja sa zakonom i potrebe da se odredi novi termin ročišta za glasovanje.

Pozivam da se konačno počne raditi po zakonima koje je upravo Trgovački sud kao i Izvanredna Uprava Agrokora citirala u svojim odlukama i podnescima, a prilog su ovome spisu.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS