Važno je biti Tenin prijatelj

Jan 25, 2019

Hrvatska odvjetnička komora odbacila je prijavu protiv Borisa Šavorića u slučaju BoRG.

Nedavno smo obaviješteni da je Hrvatska Odvjetnička Komora odlučila odbaciti prijavu protiv Borisa Šavorića vezanu uz proces koji se pred tim tijelom vodio protiv njega. Navodno, to su napravili iz procesnih razloga.

Iako je VTB Bank jasno ukazao da je Šavorić bio u sukobu interesa, propustili su dostaviti navodnu punomoć na vrijeme, pa je HOK brže bolje odbacio tu prijavu protiv Premijerovog prijatelja. 

Dakle, nakon ove odluke HOK-a vezano za odvjetnika Borisa Šavorića, jednog od članova neformalne radne skupine pod imenom BORG koja je pisala Lex Agrokor želim upozoriti na više stvari:

u nastavku teksta iznosim nekoliko postupaka Borisa Šavorica koji su javno dostupni i koje je Hrvatska odvjetnička komora imala na raspolaganju prilikom odlučivanja: 

  1. Andrej Plenković i Boris Šavorić. Andrej Plenković je u poslovnim prostorijama Borisa Šavorica na adresi Ilica 1a, snimao vlastiti spot i spot HDZ-a za parlamentarne izbore 2016.g. Na istoj adresi ureda Borisa Šavorića registrirana je i tvrtka Texo Management gdje je jedan od vlasnika A. Ramljaka. Prema iskazu Martine Dalić, upravo je Andrej Plenković taj koji je doveo Borisa Šavorića i dao mu da piše Lex Agrokor. Konkretno, to je odradila njegova vrlo bliska tajnica Tena Mišetić koja je Šavorića nazvala na mobitel i rekla “zove Premijer”. 

2. Šavorić je član BORG grupe. Šavorić zajedno sa Ramljakom sudjeluje u radu tajne i vaninstitucionalne grupe BORG, a Plenković (Vlada RH) postavlja  Ramljaka za  Izvanrednog povjerenika Agrokora. 

3. Šavorić u veljači i ožujku 2017. piše “Lex Agrokor”.  Boris Šavorić, mimo državnih institucija RH, piše jedan zakon RH  “Lex   Agrokor” – u privatnim uredu, dok o sadržaju obavještava ljude izvanvan institucija RH.  Sve se to odvija u prostorijama gdje je Plenković snimao spot za HDZ.

4. Šavorić je dugogodišnji odvjetnik VTB.  Boris Šavorić zastupa kao odvjetnik VTB banku duži niz godina. Po priznanju u privatnom malu otkrivenom u Hotmail aferi, on govori o više od dvije godine suradnje na raznim projektima sa VTB bankom.

5. Šavorić dok piše Lex, radi za VTB na novom kreditu Agrokoru.  U isto vrijeme u koje Šavorić kao član grupe BORG piše Lex Agrokor, Boris Šavorić upravo radi za VTB i to na konkretnom predmetu Agrokor gdje se radi “due diligence” (istraživanje) a vezano za pregovore o kreditu sa VTB bankom. Dakle, piše zakon o nacionalizaciji Agorkora a sa druge strane radi za jednog od najvećih kreditora Agrokora u poslu za davanje kredita istom.

6. Šavorić dok piše Lex, radi za Sberbank.  Međutim ono što odvjetnička komora još nije uspijela dokučiti, a što je poznato svima u Agorkoru je da je Šavorić u trenutku kad je radio na Lexu paralelno radio za SBERBANK!  To je  upravo taj “due diligence” koji je radio  za VTB i SBERBANK zajedno – jer se pregovaralo o kreditu od do 900 miliona EUR koje su banke trebale dati zajedno. Evo linka o dokumentu iz Agrokora koji svjedoči navedenome: https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/hodogram-kriminala-u-agrokor-grupi-iii-dio  Dakle, Šavorić radi za obje Ruske banke dok paralelno radi na otimanju Agorkora sa grupom BORG. 

7. Boris Šavorić sa svojim partnerima iz ureda PRIZNAJE DA JE U SUKOBU INTERESA.   Dana 10.03.2017, Boris Šavorić šalje mail grupi BORG gdje kaže da nakon dvije godine suradnje neće reći VTB-u da je u sukobu interesa. Boris Šavorić priznaje da sa namjerom prikriva sukob interesa i sam ga prepoznaje u mailu poslanom zločinačkoj BORG grupi.
 

8. Boris Šavorić odaje odvjetničke tajne te vrši kazneno djelo sa predumišljajem. Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju, odaje odvjetnicku tajnu.  Tajna se tiče upravo kredita VTB i Sberbank koji se pregovara sa Agrokorom. Tajnu saznaju član Vlade RH Martina Dalić i svi ostali iz ostali u izvaninstitucionalnoj „Grupi Borg“. Odavanje odvjetničke tajne je kazneno djelo. 

9. Šavorićevim radnjama  štetu snose tisuće ljudi, ne samo kreditori za koje on radi.  Planirano, s namjerom, a čak i sam Šavorić upozorava na ogromne posljedice koje bi nastupile kada bi se to saznalo (što se vidi i iz maila). Sve se radi s ciljem nanošenja neprocjenjive štete Agrokoru, osobno I. Todoriću te 15.000 ostalih dioničara.  Njegove radnje direktno utječu na daljnji tijek politčkog djelovanja protiv interesa vlasnika Agrokora, te nakon ovog maila, 10.03.2017. prema iskazu Martine Dalić date USKOKu odvijaju se sastanci upravo grupe BORG sa Ruskim bankama.  Dakle, Boris Šavorić direktno sudjeluje u nastojanju da Agrokor spriječi u realizaciji vlastitih poslovnih rješenja za uspješno poslovanje.!

Poštovani čitatelji,

ovo nije odluka HOK-a da se zaštiti njihov član Šavorić, već odluka da se zaštiti Plenković.  Borisa Šavorića i cijelu BORG grupu uhvatili smo u kaznenim i protupravnim djelima. Kako bi rekao Šavorić „Šurovali su sa Staljinom“.  No, ispada da živimo u periodu gdje je rad protiv nacionalnih interesa - u interesu autoritativnog režima u kojim trenutno živimo. Pogotovo kad Plenkovićeva ortačka grupica profitira – Tedeschi, Mišetić, Šavorić....

Jasno je tko je doveo Borisa Šavorića, to su bili Tena Misetić i premijer Plenković. Jasno je svima da pad Borisa Šavorića, kao i pad bilo kojeg člana grupe BORG, dovodi do pada Plenkovića.

Onog trenutka kada su sve afere oko otimanja Agorkora i niza protupravnosti i kriminaliteta krenule uplitati Andreja Plenkovića, tad su po naredbi istog morale stati. 

U protekle dvije godine Plenković je iskoristio institucije države za nelegalne radnje i time ih bacio u močvaru, kao što je to napravio od Ustavnog suda RH, Sabora, Vlade RH,Višeg trgovačkog suda, tajnih službi, DORH-a i drugih.

Posljednja u nizu institucija koja se morala srozati je upravo HOK.  Degradira se i podvodi pod političke ciljeve i posljednji stup vladavine prava koji nije bio srušen, a to je odvjetnički stup.  

Šalje se poruka da zakon, Ustav i etika nisue bitni, jer ako Premijer kaže „mora se osloboditi“ onda i onaj koji vrši čak i kaznena dijela mora biti oslobođen. 

( Primjer : lobiranje za projekt HŽ infrastruktura d.o.o. koji je Šavorić kao naknadu primio od - SAME DRŽAVE, naravno preko Plenkovića)

Poruka je jasna - poštena odvjetnička praksa se ne nagrađuje.  Nagrađuje se kad vam je Plenković prijatelj, kada dobivate poslove na osnovu prijateljskih odnosa sa premijerom, kad radite kaznena djela za potrebe osobnih političkih ciljeva premijera, i kada srozavate ugled same profesije.  

SRAMOTA!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS