UTAJA POREZA KNIGHTHEADA I BORG DRUŠTVA

Nov 02, 2018

Poštovani čitatelji,

u danima kada je donesena odluka Visokog Trgovačkog Suda u Zagrebu o spornoj „Nagodbi“ u Agrokoru, dužnost mi je upozoriti hrvatsku i svjetsku, poslovnu, političku i inu javnost o ovoj Nagodbi kao protupravnom, kriminalnom činu, te pogubnim učincima iste po Republiku Hrvatsku.

Sama Nagodba je nastavak niza protuzakonitih radnji i kaznenih djela koja je prouzročila nitko drugi nego grupa oko Andreja Plenkovića (Borg), premijera RH, u kojoj je on glavni kolovođa. Nagodba je kao i Lex Agrokor, najjednostavnije - silovanje prava. Ona nastaje kao niz privatnih dogovora iniciranih u kabinetu Andreja Plenkovića te mnogim mračnim podrumima i uredima, s lešinarima Knightheadom, ruskim bankama, dijelom domaćih poduzetnika s direktnim interesom za kompanije iz Agrokor grupe, a istovremeno je kriminalna umotvorina koja izigrava pozitivne zakone Hrvatske, kao i odrednice temeljnog zakona Ustava RH, te brojnih zakona Europske unije.

Nagodba koja je potvrđena od VTS-a u Zagrebu je nešto što ne poznaje ni jedno pravo na svijetu (kad je upoznato sa svim činjenicama), pa čak ni taj kriminalni Lex Agrokor koji je mrakom ogrnuo hrvatsku pravnu stečevinu. U tom mraku nametnutom od strane politike i kriminala, u zajedničkom zagrljaju, Nagodba predlaže nešto što je direktno suprotno Europskom insolvencijskom pravu, direktivama EU, nešto što je nedvosmisleno, izravni čin izdaje nacionalnih interesa hrvatske države.

Što se stvara samom Nagodbom?

Prvo,

dolazi do stvaranja „dva Agrokora“

  1. Nizozemski Agrokor - koji služi otimanju, i uzimanju svega „dobrog“ i to sve dobro se odnosi i sprema u Nizozemsku;
  2. Hrvatski Agrokor - koji će biti ostavljen poreznim obveznicima Hrvatske, a na svojoj bilanci će imati samo teret – dugove, tužbene zahtjeve, terete, neplaćen porez i sl.

Drugo,

da bi moglo doći do ove podvojenosti, te isključivanja Agrokorove imovine iz „hrvatskog“ u „nizozemski“ Agrokor treba donijeti neke bitne odluke kako bi se pogodovalo Knightheadu, sve kako bi isti upravljao Agrokorom. Drugim riječima, kako bi se on sam sa sobom dogovorio (TIN DOLIČKI), a onda s Andrejom Plenkovićem i ruskim bankama, da proglasi 33 strateške hrvatske tvrtke iz Agrokor grupe - insolventnima.

To radi apsolutno nedozvoljenim, protupravnim metodama. Ramljak je zabranio osporavanje jamstava unutar koncerna, što postaje osnova za sve daljnje protuzakonite radnje, pa i ovakav model, sada jasno i neupitno kriminalne Nagodbe. Kao posljedica toga, u predloženoj Nagodbi, sav dug Agrokora se multiplicira nekoliko puta. Što je najizravniji kriminalni čin!

Treće,

cijela struktura „Nagodbe“ je osmišljena da bi se moglo masno zaraditi, oteti što vrijednije, a svu štetu i teret ostaviti Hrvatskoj.

Pa tako dolazi i do utaje poreza. Knighthead, njegovo Borg društvo i Ruske banke, unaprijed su smislili da naprave ove „mrtve“ firme i „mrtvi“ Agrokor u Hrvatskoj i na njima ostave porezne obaveze, znajući da one neće moći platiti taj porez.

Pojasnit ću.

Knighthead i zločinačke skupine su već osnovali nizozemski Agrokor i samo čekaju dokumentaciju o potvrdi Nagodbe da bi i konačno preuzeli, pokrali svu imovinu i prebacili je sebi u vlasništvo.

Ključni porezni moment je to što neće otpisati niti jedan cent duga, ni jednu kunu, dok se ne prebaci sva imovina u Nizozemsku, a onda, kada ljušture u Hrvatskoj ostanu prazne i bez vrijednosti te ostanu „mrtve“ kompanije, kada jedna Jamnica, Zvijezda, Ledo i druge važne tvrtke iz grupe ostanu samo sjena, tada će Knighthead i kriminalci koji su pokrali i mene, i manjinske dioničare, a i Vas, naposljetku, konačno,  „otpisati“ preostali dug.

Kao što svi znaju, otpis duga je dobit na bilanci, te sada dok se hrvatskom Agrokoru, odnosno članicama grupe otpiše dug, oni bi morali platiti porez na dobit. Međutim, ova struktura Nagodbe koja je smišljena s ciljem namjernog izbjegavanja poreza, te prebacivanje imovine iz „jednog“ u „drugi“ Agrokor, znači da će se otpis duga dogoditi i porezna obaveza nastati u našoj zemlji u hrvatskom Agrokoru na „mrtvim“ kompanijama i sjenama koje nemaju imovinu. Hrvatski će narod, ne samo ostati bez imovine (kapitala), već i bez poreza. Dakle, unaprijed pripremljenim dogovorom i realiziranjem istog se s umišljajem vrši utaja poreza. Ovakvu manipulaciju ne dozvoljava niti JEDAN ZAKON DRŽAVA EUROPSKE UNIJE jer to je kazneno djelo!

A iznos utaje? Ravno 3.6 milijardi KN!! (18% od otpisa). Toliko je njihova zarada u Nizozemskoj zbog utaje poreza u Republici Hrvatskoj.

Knighthead i Ruske banke su, dakle, Nagodbom dogovorili da sami sebi otpišu potraživanja, ali i da utaje porez. Ovu svoju poreznu obavezu bi bili dužni platiti u Hrvatskoj da su redovnim pravnim koracima postali djelomični vlasnici hrvatskog Agrokora i tu izvršili otpis potraživanja. Međutim, oni predloženom „Nagodbom“ ciljano, stvarajući dva Agrokora, potkradaju proračun RH, ustvari hrvatske građane, i čine kazneno djelo.

No, ono što čini ovu cijelu stvar još sramotnijom jest činjenica da je ovo politički sponzoriran kriminal i nanošenje direktne štete građanima Hrvatske, upravo od onih koje su izabrali da ih štite. Sve se događa uz dnevnu podršku A. Plenkovića, Božinovića, Z.Marića i svih već elaboriranih u konkretnim koracima, odgovornih za provedbu ove Nagodbe. Građani Hrvatske i država koja će ostati s hrvatskim Agrokorom, ostat će bez „sistemski važne kompanije“, i ostat će uskraćena za „sistemski ogroman utajen porez“. To je poklon Andreja Plenkovića.

Poštovani čitatelji, da se radilo u skladu sa zakonom, tada ne bi bilo Knightheada, otkupa obveznica, roll-up kriminala, krađe nepoštenih političara, BORG naknada, Alix Partnersa, ogromnog izvlačenja novca i na kraju - UTAJE POREZA, kojom dirigira Andrej Plenković u ime grupa kojima pogoduje.

Predložena Nagodba je kazneno djelo! I niti jedan sud (upoznat sa svim činjenicama) koji poznaje hrvatsko, a isto tako i insolvencijsko pravo EU, ne smije je potvrditi. Sudovi se više ne mogu izvlačiti i više ne mogu reći - da to nisu znali. Ako to učine, prijete im višegodišnji zatvori za suce koji su ih eventualno donijeli!

Sudovi u Hrvatskoj i regiji, kao i mnogi međunarodni sudovi, ovih će dana biti upoznati s činjenicama i dokazima o ovom procesu za koje su do sada bili uskraćeni.

Ivica Todorić, 02. studenog 2018.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS