Usisno jaružalo na vlastiti pogon

Jun 02, 2019

Prezentiram Vam još jednu eklatantnu potvrdu nesposobnosti i nepoštenja Plenkovića i ortaka.

Svjedoci smo zadnja dva mjeseca da Plenković koji je zajedno sa svojih nekoliko ministara preuzeo pregovaračku ulogu, šalje Hrvatskoj javnosti poruke o tome da su svi strašno angažirani kako bi umanjili trošak garancije (jamstva) luksemburške kompanije „Jan de Nul“, vezano za brod (Usisno jaružalo na vlastiti pogon).

Ono što je javno poznato, odvjetnička kompanija Linklaters je pravni zastupnik kompanije Jan de Nul, no manje je poznato kako je Linklaters za taj posao u Hrvatskoj angažirao nikog drugog već Borisa Šavorića.

Da li je Boris Šavorić uspio prevariti svog prijatelja Plenkovića ili su zajedno dogovorili ovakav kraj?
Gradom kruže informacije da je dogovor o naplati ukupnog jamstva dogovoren 10-ak dana ranije, a da je sve što smo gledali - bila samo farsa.

Kada smo svi očekivali da će se iznos troška, visina garancije značajno smanjiti, da će Hrvatska platiti samo tegljenje broda na neku drugu lokaciju i slično, očito smo pred novom dramatičnom aferom.

Jednog dana, a vjerojatno jako brzo, kada se svi papiri stave na stol, vidjeti će se kako je Plenković razvlastio državne institucije, a kako su onda mnogi radili protivno zakonu i protivno interesima Republike Hrvatske.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS