UPOZORENJE Ova nagodba je cirkus a ne nešto ozbiljno, ovo je neprovedivo!

Jun 24, 2018

Ovih dana ponovno imamo izjave USKOK-a o odbacivanju prijave u aferi Hotmail. Obrazloženje da „nisu ostvarena obilježja prijavljenih kaznenih dijela“. Ekipa istraživačkih novinara razotkrivanje afere izvelo je brilijantno! Njihova dokumentacija ubrzo će se analizirati na nekoliko kontinenata. Biti će dokazni materijal u raznim procesima, pa i u „ procesu Plenkovića, Dalić, Ramljak i drugi.“

Danas želim ukazati na neke već poznate, a i neke nove činjenice kako bi Hrvatske nadležne službe imale što više informacija za rasvjetljavanje istine, oko slučaja Agrokor, a onda i mnogim aferama vezanim uz to poput afere Hotmail, Atlantik, Savjetnici, Roll-up kredit, PWC i njegovi izvještaji, PWC nastojanje da prisile predsjednike društava AG da proknjiže protuzakonito garancije i dr.
Poštovani čitatelji, pa kako se sve ovo ne bi događalo kada znademo tko je planirao i pisao „ Lex“ i „nagodbu“ - „Grupa Borg“ - s interesnim skupinama, pod nadzorom Wagner, Plenković, Dalić!!! Danas se jasno vidi da su to radili sami za sebe! PRIVATNI DEAL !

Dakle ono na što hoću danas upozoriti, ako ne djelujemo na vrijeme a dođe do ovakve nagodbe novac ode, dva primjera:

1) O aferi Roll-up kredita sve je poznato, već i ptice na granama znadu koliko su akteri novaca neosnovano pribavili, sada ne bi ponavljao priču jer je sve odavno prijavljeno DORH-u . Ali što želim naglasiti ako dođe do ove „ Plenkovićeve nagodbe“ novac će u ogromnim količinama otići iz Hrvatske.

2) Nagodba u Agrokoru koja se nudi vjerovnicima, daje privilegirani tretman jednima u odnosu na druge vjerovnike. U ovom slučaju financijske obveznice prema trećim osobama dobile povlašten položaj u odnosu na neke ugovore sa istim osiguranjima, a posebno kada se uzme u obzir: - Junk papiri. Kupljeni po izrazito niskoj cijeni, a u samoj nagodbi dobivaju dramatično bolju poziciju od 5000 os-talih investitora. Treba provjeriti tko je vlasnik obveznica i da li su to slučajno već neki investitori koji su dobro pozicionirani u Agrokoru. Treba vidjeti kada su obveznice kupovane, jer bi se na taj način lako moglo utvrditi i povlaštene informacije.

U svakom slučaju na „ junk obveznicama“ će neko zaraditi stotine milijuna EUR! A to im se omogućilo nejednakim tretiranjem vjerovnika.
U trenutku kada je Agrokor Knightheadu platio obveznice za iznos 100%, vrijedile su na tržištu 15%. U trenutku sad nagodbe, kad se želi obvezničarima (uključujući Knighthead) platiti 60-70%, one vrijede na tržištu oko 20%. U čijem je ovo interesu?? Što se dešava????




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS