UNIŠTILI SU AGROKOR - NAJVEĆU HRVATSKU I REGIONALNU KOMPANIJU

Dec 31, 2018

Poštovani čitatelji,

ovaj puta Vam prezentiram zaključke iz mojih blogova objavljenih prethodnih godinu dana, tekstova vezanih uz same poslovne aktivnosti Izvanredne uprave Agrokora. Izvor su mi bile javno dostupne i druge informacije. Pokazat ću Vam kako sam već mnogo ranije upozorio na bolnu istinu o uništavanju Agrokora u rukama BORGA i ostalih Plenkovićevih ortačkih grupa.

Pokazat ću vam danas kako je moja procijena bila istina, a njihova riječ čista manipulacija.

PRVO:

Dana 21.10.2017.g. u blogu pod naslovom Kako izgleda čistilište predsjednika Vlade procijenio sam (kako se vidi u Prilogu 1) za tekuću 2017.g. (za samo nekoliko kompanija koncerna Agrokor) u odnosu na 2016.g. pad prihoda od 4.3 milijarde KN.

Nekoliko dana kasnije za cijelu Agrokor grupu sam prognozirao 6.7 milijardi KN.

U konačnosti, kada su objavljeni rezultati Izvanredne Uprave, pad prihoda je bio oko 7 milijardi KN.

Prilog 1 (moje procjene):

U tom istom blogu sam, komentirajući Prilog 1, kazao sljedeće:

“Kako se iz priloga 1. vidi po procjenama koje sigurno neće značajnije odstupati, ovih nekoliko kompanija prikazuje veliki pad prometa. To s ostalim činjenicama koje ćemo predstaviti govori kako je uvođenje izvanredne uprave donijelo nevjerojatne štete Agrokor grupi.”

Dakle, mjesecima ranije upozoravao sam kuda ova pogibeljna politika Andreja Plenkovića vodi Agrokor i RH! Oni su naravno govorili suprotno, prezentirali laži i kriminalno manipulirali izvještajima. Knighthead i Plenković su bili svjesni svega što rade. A radili su - na likvidaciji Agrokora i zato su se tako ponašali, morate to shvatiti konačno!

DRUGO:

Isto tako 23.03.2018.g., dan nakon što je Izvanredna uprava prezentirala dokument “Sažeti plan održivosti za Agrokor” napisao sam blog pod nazivom “Manipulacijama ne postoji kraj”.

U tom blogu upozoravam:

“Iz dokumenta “Sažetak plana održivosti za Agrokor (ažurirana verzija)” kao i iz ostalih dokumenata, npr. Agrokor budžeti od 2016. do 2021.g. koji su pušteni u javnost (ako su brojke točne), teze Izvanredne uprave Agrokora iznesene u javnost nikako ne mogu biti istinite. Onima koji poznaju stanje u Agrokoru je potpuno jasno da nekoliko kompanija koje u ovoj prezentaciji predstavljaju dio prometa ili EBITDA nema nikakve šanse da za godinu ili dvije uopće postoje. Ova prezentacija je čista izmišljotina i očita manipulacija”.

Prilog 2 (slika iz “Sažetak plana održivosti za Agrokor (ažurirana verzija)”:

Poštovani čitatelji, već iz ova dva primjera je vidljivo kako sam upozoravao na laž, prevaru, manipulaciju, neznanje i uništenje velike vrijednosti Agrokora.

Potpuno sam precizno prezentirao što se radi, te godinu dana unaprijed predviđao poslovne rezultate, potpuno točno. I to:

  1. 2017.g. minus (pad prometa) 7 milijardi KN , u odnosu na 2016.g.
  2. 2018.g. dodatno minus (pad prometa) 3 milijarde KN, što ukupno iznosi 10 milijardi KN, u odnosu na 2016.g.


A sada upozoravam da:

• 2019.g. nakon završetka rada Izvanredne uprave Agrokora doći će do dramatičnog pad vrijednosti kompanije! Doći će do likvidacije, odnosno raspada i konačno do poklona Konzuma. Dodatni pad prometa od 7 milijardi KN.
• Osim ponekih Roll-up profitera, gotovo nitko neće ništa naplatiti.
• INVESTITORI KOJI ĆE REFINANCIRATI ROLL-UP NIKADA NEĆE NAPLATITI UKUPNI IZNOS ODOBRENOG KREDITA.

Jednostavno možete provjeriti da li sam do sada govorio istinu. Spreman sam svakom investitoru biti na raspolaganju za razumijevanje stanja u kompaniji.

Danas nije upitno da je plan zločinačke organizacije bio (što sam puno puta napisao!) pokrasti i likvidirati. Mnoge krivične radnje koje su se dogodile upravo to i potvrđuju!

Plenković je kazao da nacionalizira Agrokor kako bi kompaniju od nacionalnog interesa - zaštitio! Danas, 60.00 zaposlenih, naši dobavljači, građani, nadležne pravosudne institucije, svi jasno vide da je Plenković sa svojim BORGOVCIMA i ostalim ortacima radio upravo suprotno od svega čime je besramno lagao Hrvatsku javnost, Andrej Plenković je taj koji je podržao PLJAČKU I LIKVIDACIJU AGROKORA !


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS