UBIJANJE DEMOKRACIJE I SUSPENDIRANJE PRAVNE DRŽAVE JE PLENKOVIĆEV MODUS OPERANDI

Mar 06, 2019

Nisam mogao vjerovati da bi, u Hrvatskoj teškom mukom i prolivenom krvlju dosegnuta sloboda javne riječi, demokratskih sučeljavanja ideja, sloboda nacionalnih manjina i svih slabih mogla biti suspendirana. Naravno, nisam isto tako mogao ni vjerovati da bi se država, članica Europske unije, mogla drznuti provesti kriminalnu prisilnu nacionalizaciju privatne imovine. I to u 21. stoljeću. Nažalost, bio sam u krivu. Plenković i njegovi pretorijanci učinili su baš to - srušili su vladavinu prava, ukinuli pravnu državu, sve dosegnute razine civiliziranog, kulturnog dijaloga doslovno su ukinuli.

Tri su neovisna demokratska stupa vlasti sveli na jedan - ne postoji više ništa osim neobjašnjive samovolje jednog čovjeka koji je umislio da je sultan. Plenković i njegovi ministri fizički nasrću na neistomišljenike u hrvatskom Saboru, stranačku oporbu ponižavaju i svakodnevno izlažu javnom sramoćenju puštanjem lažnih informacija u odabrane, bogato nagrađivane medije. Doslovno razgrađuju i instituciju predsjednice i najviših dužnosnika stranke želeći ih poniziti, zaprljati i ukloniti s političke scene.

Za to vrijeme još jedan Plenkovićev ideolog, ministar Davor Božinović, šalje uniformiranu policijsku ophodnju u neovisnu novinsku redakciju portala net. hr. vršeći pritisak i na novinare i nakladnike na najstrašniji mogući način. U istinskoj demokraciji takav ispad ( čak i pod pretpostavkom da ministar za slučaj nije niti znao, što je u našem primjeru nemoguće) rezultirao bi istovremeno ostavkom ministra. Ali, kako je takvo ponašanje moguće, kako je moguće da ne postoje mehanizmi kontrole, gdje je oporba, što rade institucije koje se ponižava i gazi? Šute, moj je odgovor. Šute je sudjeluju, šute jer znaju, a ne čine. I njihova je šutnja pristanak na suspendiranje demokracije i ljudskih prava, njihova je šutnja odobravanje samovolje i kršenja zakona, njihova šutnja bit će njihova optužnica na demokratskim izborima koji ovakve ispade i klimavce i u strankama i u institucijama neće trpjeti. Neće jer Hrvatska ima snage, ima volje i ljudi koji nisu spremni gledati gospodarsko, političko i nacionalno propadanje domovine. Neće jer Hrvatska nije sultanat, a vi, naime, niste sultan Andreju Plenkoviću.

Vi ste samo provoditelj nerazumne, pogubne politike koja uništava Hrvatsku. No, uvjeren sam, ne zadugo. Narod, onaj isti kojeg ponižavate, osiromašujte i obespravljujete pamti i ima moć. Narod pamti i ima glas, glas kojim će vas na izborima odvesti u povijest.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS