TKO NADZIRE RAMLJAKA VLADA ILI SUD?

Feb 06, 2018

U svojim blogovima u više sam navrata ukazivao na Ramljaka za niz kriminalnih nezakonitosti koje je počinio u postupku izvanredne uprave. Navedene nezakonitosti popratili su i mediji, dok je Vlada uredno branila takvo postupanje, kao nužno u restrukturiranju.

Tako je izvanredni povjerenik Ante Ramljak u zadnjih nekoliko dana:

  1. svojom izjavom o vrijednosti Agrokora izazvao ogroman pad dionica društava iz Grupe Agrokor, a čime je nanesena neizmjerna šteta svim dioničarima – KRIMINAL
  2. prekomjerno se zadužio (bez ikakve potrebe) sa roll-up kreditom. Prenapuhao je potrebnu količinu zaduženja kako bi omogućio Knightheadu veći udio u naplati starog potraživanja, a čime je napravio ogromnu materijalnu štetu za Agrokor i njegove dionike - KRIMINAL
  3. predmetnim roll-up ugovorom sa Knightheadom derogirao Lex Agrokor i ovlastio AlixPartners i roll-up kreditore, ustvari Knighthead da upravlja samostalno svim procesima u Agrokoru, također, ugovorio da se njega (Ramljaka) ne može smijeniti - KRIMINAL
  4. dogovorio s AlixPartnersima angažiranje njegovog vlastitog društva Texo Management d.o.o. (na njihovim web stranicama www.texomgmt.com/team.html se Ramljak još uvijek navodi kao član ekipe, a tako naime stoji i na njegovom LinkedIn profilu - https://www.linkedin.com/in/ante-ramljak-083822b6/) za basnoslovni i višestruko preplaćeni iznos od 250.000 kn tjedno - KRIMINAL!

S obzirom na trenutak sklapanja ugovora između društva Agrokor d.d. i AlixPartners, te ugovora između AlixPartners i Texo Management d.o.o. razvidno je da su predmetni ugovori sklopljeni isti dan, te da su predmetni pregovori bili vođeni istovremeno, odnosno, da su se pregovori preklapali. Dakle, za vrijeme dok su AlixPartners pregovarali s Ramljakom, Tomislav Matić (Ramljakov partner u Texu) pregovarao je s AlixPartnersima (ili je Ramljak pregovarao istovremeno uvjete oba ugovora). Iz navedenog nužno proizlazi da su uvjeti koje su AlixPartnersi dobili od Agrokora uvjetovani uvjetima koje je Texo Management d.o.o. dobio od Alixa. Ucjena i uzimanje provizije, ništa drugo.

Procurile su objave u medijima pa je Plenković zatražio od Ramljaka cjelokupnu dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika, kako bi Vlada mogla donijeti svoju odluku.

Zašto navedeno nije od Ramljaka zatražio sud koji je, navodno, dužan nadzirati rad izvanrednog povjerenika? Zato što sud nema nikakvih stvarnih ovlasti nad radom izvanrednog povjerenika. Zašto uvid u navedenu dokumentaciju nisu dobili vjerovnici? Zato što se vjerovnici temeljem Lexa nemaju nikakvih prava koja im pružaju drugi insolvencijski postupci.

Navedeni potez Plenkovića potvrđuje ono što tvrdim cijelo vrijeme, postupak izvanredne uprave nije sudski postupak, već isključivo postupak koji vodi i kontrolira Vlada RH, a osnov za upravljanje kroz lex i roll-up dobio je Knighthead. U postupku izvanredne uprave Ramljak, očigledno, pod okriljem Vlade RH radi kriminal kakav želi, a sud nad time nama nikakve ingerencije.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS