TKO JE BRANIMIR BRICELJ ?

Oct 15, 2018

Poštovani čitatelji,

Branimira Bricelja je u „Borg Grupu“ predložio Božo Petrov.

Kada, preko koga, kako je Petrov upoznao Bricelja?

Budući da je Branimir Bricelj angažiran na poslove od navodno strateškog interesa za RH, kakva je provjera o istom napravljena i tko ju je radio? Bricelj, kao i ostatak „Borg Grupe“, je uz pomoć Agrokorovih insajdera, i preko državnih dužnosnika, raspolagao povlaštenim informacijama od strateških interesa Republike Hrvatske (službenim, poslovnim i drugim tajnama).

Da li su postojale provjere nadležnih državnih tijela, tajnih službi prije angažmana i to ne samo Bricelja, već svih direktnih i pridruženih članova „Borg Grupe“, koji su odlučivali o važnim nacionalnim interesima Hrvatske te o „sistemski važnoj kompaniji“, i očito su sve to radili bez ugovora, potpisa čuvanja tajnosti (a vidjet ćete koje su kriminalne radnje protiv imovine Republike Hrvatske poduzimali). Dakle, ako je i bila provjera, to bi bio užas od odgovornosti, a ako nije bila, onda kakve su to službe? A praktički su s tim tipovima sjedili zajedno za stolom rukovodioci tajnih službi. Nevjerojatno.

Iz iskaza datih USKOK-u od gospođe Martine Dalić se vidi da je B. Bricelj prisustvovao gotovom svim sastancima „Borg Grupe“, koje je uglavnom predsjedao Plenković. Dalje se vidi da mu je ponuđena funkcija Izvanrednoga povjerenika Agrokora, a očito je tek tada napravljena službena provjera B. Bricelja - što potvrđuje da je to bila privatna grupa Plenkovića, a ne neki službeni savjetnički tim!!! – utvrđeno je povijesno sumnjivo ponašanje prema ženama, pa je ovaj odustao od ponude.
Ali veoma interesantno, Briceljova tvrtka dobila je savjetničku funkciju i Bricelj je zaradio ogromni novac. Prema javno dostupnim podacima Altera Savjetovanje uprihodila je samo za 2017. godinu 9 milijuna kuna (2016. samo 782 tisuće) i ostvarila dobit od 6,8 milijuna kuna (2016. samo 191 tisuću).

Briceljova biografija je veoma interesantna.

Povijesno je radio u CAIB Austrija, investicijskoj banci koja je bila rasadnik jedne kriminalne mreže koja se susretala kasnije u raznim „operacijama“. Iz GRUPE CAIB-a, a kasnije HETA Hypo-Alpe-Adria potječu mnogi akteri afere Agrokor: Hemetsberger kao savjetnik Agrokora preko svoje tvrtke Ithuba Capital, Crnjac i Bošnjak, Bricelj, Ante Ramljak, Irena Weber.

Branimir Bricelj, nakon CAIB-a odlazi u Lazard & CO Ltd, a onda se od 2003. do 2006. godine zapošljava u Plivi, gdje je član nadzornoga odbora osoba iz Lazard & CO Ltd., koji pripremaju prodaju Plive. U Plivi je "voditelj korporativnog razvoja i spajanja i akvizicije", a također je bio i savjetnik Upravi Plive o financijama. U Plivi radi na prodaji odjela razvoja koji je kupila američka tvrtka GSK. Plivu napušta nakon prodaje Plive.

U to vrijeme na prodaji Plive u Plivi isto radio Tin Dolički.

VRLO INTERESANTNO DANAS U AGROKORU, ISTO DRUŠTVO PONOVNO NA OKUPU!

Poslije Plive, Branimir Bricelj se našao u Grčkoj, uglavnom u farmaceutskim krugovima gdje je ciljao „restrukturiranje“ (čitaj rasprodaju) farmaceutskih kompanija.

Tko je Branimir Bricelj, čovjek koji je predstavljen od strane Bože Petrove u „Borg Grupi“, a spojio je AlixPartners s Borg Grupom i Vladimirom Bošnjakom, te Kinghtheadom i koji je dobio 1100% rast u profitu svoje tvrtkice, u odnosu na 2016. godinu nakon što je „slučajno“ nagrađen savjetničkim angažmanom u Agrokoru?

Poštovani čitatelji, nije li tu malo previše slučajnosti???


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS