TAKO ONI TO RADE

Apr 19, 2018

Dalićka i Božinović, kako se čuje u krugovima, nisu zadovoljni sutkinjom Trgovačkog suda u Zagrebu koja vodi predmet Agrokor. Vjerojatno će gospođa na godišnji odmor ili će imati zdravstvenih problema. Tako oni to rade!

Dalić je 17.04.2018. posjetila Ljubljanu gdje je imala sastanak sa regionalnim ministrima vezano za Lex Agrokor.

Vrhovni sud Republike Slovenije donio je konačnu odluku da se postupak (zakon) Lex Agrokor i njegovi učinci ne priznaju u Republici Sloveniji! Iz svega navedenoga proizlazi da je Lex Agrokor u suprotnosti pravu Europske unije, kao i u suprotnostima sa pravnim propisima Republike Slovenije (članicom EU).

Ima niz razloga radi kojeg je takva odluka donešena:

  1. Osuđuje vrlo široka arbitrarna prava izvanrednog povjerenika (točka 47. rješenja)
  2. Nije moguće proširiti na slovenske članice skupine iz razloga jer na tim društvima insolvencijski razlozi ne postoje
  3. Sud je utvrdio da princip slovenskog prava, ujedno i „osnovna vrijednost europskog (insolventnog) javnog reda“ jednako tretiranje vjerovnika, što se u slučaju Lex-a ne događa (točka 53. rješenja)
  4. I čitav niz drugi razloga

Zakon Lex Agrokor, koji je Dalić pisala, Vrhovni sud Slovenije je proglasio nevažećim. Pitam Dalićku kako se osjeća?

Dalićka i društvo pokušavaju i dalje pritiscima i protupravnim (kriminalnim) radnjama prisiliti sve učesnike na nagodbu. Imamo zadnji primjer da se članice grupe Agrokor tjera u insolventnost iako na tim društvima ne postoji razlog. Onaj tko sudjeluje u takvom postupku tamo bi radio ozbiljno krivično djelo. Za Dalićku, Doličkoga i Knighthead, bezzakonje je nešto što se podrazumijeva pod normalno.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS