SVJESNO POMAGANJE ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI BORG GRUPI

May 28, 2018

Kao što je poznato, 31.10.2017. godine podnio sam kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv Ante Ramljaka, Thomasa Wagnera i Martine Dalić vezano uz kazneno djelo zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju, te kaznenog djela protiv krivotvorenja službene i poslovne isprave. Naknadno je podnesena dopuna kaznene prijave protiv Ante Ramljaka za ista djela. (Pogledaj ovdje)

Radi se o financijskim izvješćima Agrokor grupe za 2015. i 2016. godinu. S obzirom na financijsko izvješće za 2015. i 2016. godinu koje je izdao Agrokor,  potpisao Ante Ramljak, a sve to revidirao PWC, jasno se vidi kako ustvari PWC nije mogao potvrditi dijelove bilance Agrokora (i onda posljedično i dijelove njegovog računa dobiti i gubitka).

Kod PWC-a ukazujemo:

  • PWC se ogradio od velikog djela financijskog izvještaja kojeg je izradila uprava Agrokora, odnosno nije potvrdio veliki broj umanjenja vrijednosti, pa se na tako sastavljenim izvještajima ne može dogoditi nikakva nagodba. (Pogledaj ovdje)

  • Značajne greške u izvještaju

  • Greške u smislu nepreciznosti, nepotpunih i nedosljednih izjava u izvještaju

  • U jednom djelu izvještaja za 2016. godinu PWC smatra da postoje “materijalne nesigurnosti” koje bi mogle u značajnu sumnju dovesti sposobnost društva da nastavi poslovanje.

Ovakvi financijski izvještaji mogu biti samo rezultat računovodstvenih tehnika, sa ciljem pribavljanja protupravne koristi, kroz umanjenje imovine kompanije od strane Izvanredne uprave i revizora, a ne uz strategiju koju za nastavak poslovanja kompanija ima.

U međuvremenu, naši su financijski analitičari došli do još čitavog niza činjenica, te ovom prilikom želim istaknuti kako će naše inozemne kompanije Antu Ramljaka i ostale osumnjičene tužiti na za to odgovarajućim adresama u Europi i šire.

Nedavno su prezentirani konsolidirani financijski izvještaji Agrokora za 2017.godinu, koje je potpisao F. Peruško i I.Weber.

Ne možemo sa sigurnošću tvrditi što će u budućnosti biti s tim izvještajima, da li će biti povučeni ili nešto drugo..

S obzirom da je naša analiza za prezentirane financijske izvještaje 2017. napravljena i pripremljen je materijal koji nam dokazuje identične namjere i radnje kojima se služio A.Ramljak, očito s istim ciljem, stvaranje ogromne protuzakonite koristi svojim partnerima iz „Grupe Borg“.

Da se potpuno razumijemo sve je to isplanirano puno ranije u okviru zločinačke organizacije koja je prijavljena DORHU. Tako da potpisi Peruška, Weber nisu samo klasična krivična djela za gospodarski kriminal, već svjesno pomaganje (nitko od potpisnika zbog evidentnih dokaza ne može kazati da ne zna što potpisuje i tko će profitirati) zločinačkoj organizaciji, Borg Grupi“.

Čekamo izvještaje kako bi SVE koji su sudjelovali u protupravnim radnjama, mogli prijaviti nadležnim institucijama.

Želim izvijestiti javnost da su naši pravni timovi idući tjedan u Americi upravo zbog nekih novih pravnih poteza.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS