Šutnja o skandalu neviđenih razmjera

Jun 05, 2018

Cijela je javnost već svjesna da je premijeru Plenkoviću trebalo vrlo kratko vrijeme za put od birokrata do autokrata. Vidljivo je također da je cijeli proces u i oko Agrokora vođen isključivo njegovim osobnim interesima i na štetu građana Hrvatske a na obilatu korist njegovoj družini iz grupe Borg i njezinih krakova.

Sada nije čudo kada se dogodi „ SKANDAL NEVJEROJATNIH RAZMJERA“.

Vijesti, objavljene na jednom hrvatskom portalu o teškom kaznenom djelu odgovornih osoba Atlantic Grupe i Agrokora je skandal nad skandalima. Međutim , to je samo vrh sante leda. Ali to je i modus operandi Plenkovićevih ljudi u Agrokoru, „Grupa Borg“ , interesne skupine, Ramljaka i Peruška, napravili su desetke i stotine raznih malverzacija, poput ove sa Atlanticom.

Da Tedeschi nije u najužem timu , bolje rečeno GRUPI Andreja Plenkovića, nadležne institucije već bi djelovale. Zašto sada, kada je riječ o stotinama milijuna otetih i zamračenih kuna i eura institucije ne djeluju ? Zašto je medijska cenzura?? Stalno pitam gdje mi to živimo? 4.lipnja na tiskovnoj konferenciji održanoj u u HDZ-u odgovor je dao sam Plenković - sada mirne duše mogu kazati mi živimo u Plenkovićevoj diktaturi.

Premijeru Plenkoviću, slušao si, a i dalje slušaš, ljude poput Tedeschija, Šavorića, Ramljaka, Dalić, neke ljude iz Agrokora. Sada ti je jasno da što su radili, radili su iz vlastitoga interesa? Iako se predstavljaju kao ozbiljni poslovni ljudi, oni se u veliki biznis razumiju kao Vi ili ja u nuklearnu fiziku.

O nagodbi: ovako predložena nagodba za Hrvatsku bi bio zadnji čavao u lijes onoga što je do danas ostalo od Agrokorove i hrvatske industrije. Bilo bi to ravno nacionalnoj izdaji! Jeste li Vi i Vaše grupe spremni preuzeti na sebe taj teret povijesne odgovornosti?

Agrokor je u vrtlogu ponora; Usprkos svemu, ja i dalje mislim da za popravljenje štete još uvijek imamo barem dva-tri mjeseca. Pozovite hrvatske stručnjake i neka se naprave konzultacije sa svim dionicima. Još uvijek ima vremena da se dobar dio svega spasi.

Gospodine Plenkoviću, svjestan sam u kolikoj si opasnosti od cijelog ovog društva u koje si se upleo, lešinarskoga fonda Knightheada, Borg Grupe i ostalih interesnih skupina. Međutim, u krivu si ako misliš da se preko političke moći možeš zaštititi, samo ako prođe nagodba .

Ovo nije politika. Ovo nisu slučajevi kakve su lešinarsk fond Knighthead i Alix Partners vodili u nekim drugim državama. Ovdje će se šteta koja će biti učinjena hrvatskim građanima mjeriti godinama. Iza sebe ostavljaš pustoš!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS