SUDAČKA ETIKA NEVENKE SILADI RSTIĆ

Jul 14, 2018

„Radi ostvarenja najviših vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske – vladavine prava, ustavnosti i zakonitosti, humanosti i etike, zaštite ljudskih prava i sloboda...“                                    

(uvod u Kodeks Sudačke Etike, Zagreb, 2006.g)

Kodeks sudačke etike RH kaže da su stručnost, marljivost i odgovornost neke od osobina koje sudac mora imati (u Prilogu 1, za sutkinju).  Sutkinja Nevenka Siladi Rstić je u 10ak dana od prijema Nagodbe Agrokora, suočena sa 7300 stranica bez kompletne dokumentacije, “modela nagodbe”, donijela  riješenje: potvđuje se nagodba.

Evo što je svojim riješenjem još potvrdila NEVENKA SILADI RSTIĆ, osim da je Hrvatska pravna močvara:

NAGODBA st. 53  -  Vezano uz uspostavu nove korporativne strukture,   -   izvanredna uprava i (naravno) savjetnici postavili pitanja gdje je najbolje mjesto da novi strani vlasnici registriraju sjedište Agrokora. I to sljedeća pitanja: politička stabilnost države? Razvijenost pravnoga sustava...?  Bogata sudska praksa ...?  Gospodarska stabilnost.....? Razvijenost pravnoga okvira.....? Mehanizam korporativnog upravljanja koji omogućava..............donošenje odluka vjerovnika kroz sve razine strukture?

 

Sukladno navedenom donose odluku: „ Hrvatska država ne osigurava ove uvjete“ i sjedište Agrokora se seli u Nizozemsku! To su odlučili: Izvanredna uprava i (naravno) savjetnici, a rješenjem ozakonila SUTKINJA NEVENKA SILADI RSTIĆ.

Ovo društvo nas vidi kao jednu nestabilnu, korumpiranu, kriminaliziranu zemlju koja ne drži do vlasničkih, vjerovničkih i ljudskih prava, bez poštivanja pravnog poretka i sudske vlast. Dobro da uopće priznaju da smo član EU! 

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS