ŠTO JE RADIO BRANIMIR BRICELJ?

Oct 16, 2018

Branimir Bricelj, slovenski građanin, predložen je od strane Bože Petrova, tadašnjeg prvog čovjeka hrvatskog Sabora, u Borg Grupu.

Andrej Plenković ga je prigrlio i za njega rekao da mu je bio „prvi izbor“ za izvanrednog povjerenika AG.

Tin Dolički je odvjetnik Knightheada te njegov prvi predstavnik u privremenom vjerovnikom vijeću koji je poslije prešao raditi u Agrokor, i još iz Plive poznanik je sa Briceljem.
Interesantno i Bricelj je radio i oko restrukturiranja kredita vezanih za HETA grupu, kao i mnogi koji su se našli poslije u Agrokoru.

Po iskazu Ante Ramljaka USKOKU, Bricelj i njegov kolega Marko Delić koji zajedno vode „Altera Savjetovanje“ doveli su „predsjednika tvrtke AlixPartners“ kod A. Ramljaka.
Bricelj inače nastoji biti oprezan, ne daje izjave, ne slika se, po mejlovima ne piše svašta, međutim kao dio zločinačke organizacije očito odrađuje svoj posao. Očito je osoba od najvećega povjerenja Wagnera i Doličkog. U stvari, odrađuje prljave poslove za njih.

MAILOVI

Branimir Bricelj je u cc-u maila u kojem Martina Dalić naređuje Borisu Šavoriću da ubaci bubu „PIK“ kreditorima Ivice Todorića. Bricelj ih odmah obavještava kako on na tome zadatku već radi (po čijem nalogu?) pa izvještava grupu BORG o ponašanju PIK kreditora:

Interesantno da Bricelj raspolaže ovim „insajderskim“ podacima i to kakvim i kada već 07.03.2017.g., kada Vlada nije još javno napadala I. Todorića i Agrokor. Radili su teška krivična dijela na štetu I. Todorića i Agrokora, koja su kasnije prouzročila ogromne materijalne posljedice.

Branimir Bricelj i njegova tvrtka Altera Savjetovanje je odabrana da izvlači novce od strane AlixPartnersa na isti dan kada je Ante Ramljak zaključio ugovor sa AlixPartners. 
Interesantno je da je „ocjenu“ koji je savjetnik najbolji upravo donio Marko Delić iz Altera Savjetovanja.

Na kraju, postoji i jedna „Altera“ koja djeluje da nije povezana sa Briceljom, i to iz Rusije koja je sudjelovala kao vlasnik obveznica u ROLL-UP kreditu te zaradila na Agrokoru oko 6 milijuna EUR (pola od iznosa je bio otkup u skladu s ROLL-UP ugovorom).

Vezano za Aferu Agrokor, Branimir Bricelj nije nikad saslušan, kao ni niz drugih koji su sudjelovali u rušenju, otimanju a onda i pljački Agrokora, te je nužno da institucije utvrde što su točno sve radili članovi „Borg Grupe“.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS