SMIJENILI SU VLADAVINU PRAVA I PRIVATIZIRALI HRVATSKU ZA POTREBE OTIMANJA AGROKORA

Jul 19, 2018

U petom mjesecu 2017. godine prvih puta sam na papir stavio institucije i pojedince koji su tada po mojim osobnim saznanjima i informacijama bili aktivno uključeni u kreiranje ideje, pripremu, planiranje otimanja Agrokora. Okosnicu Hrvatskog dijela skupine za preuzimanje čine ljudi iz CAIB-a investicijske banke,a tamo su radili: Ramljak (prvi Izvanredni povjerenik), Vlado Bošnjak (član za financije Izvanredne uprave), Ivan Crnjac, Branimir Bricelj, Irena Weber (praktički nasljednik Ramljaka, radi forme Peruško je bio fikus), Danijel Nevidal, nekadašnji njihov director Wilhelm Hemetsberger. Osim njih, tada se pojavljuju: Tomislav Matić, Marko Delić, Šavorić, Dolički, kasnije i mnogi drugi. Od inozemnih institucija koje su se spominjale već tada najčešće su bili AlixPartners, Knighthead, osobe Klaus Requat, Wagner i mnogi savjetnici.

Sve što se je pisalo od prvoga dana dobilo je kroz ovu jednu godinu i nekoliko mjeseci čitav niz potvrda. Dokazalo se da postoji zločinačka organizacija koja je planirala,aktivno sudjelovala u čitavom nizu krivičnih dijela vezano za “otimanje Agrokora”, naravno radi svoje nepripadajuće materijalne koristi.
Nikada sve te interesne skupine, grupe, institucije, pojedinci ne bi uspjeli Agrokoru nanijeti štetu da iza njih nije stala politika! Tako razmišljajući, politika je zajednički vezivno tkivo za sve one primjenjuju nezakonitosti kako bi likvidirali Agrokor, a sebi stvorili materijalnu korist. Politika je ta koja se angažirala da prvo donosi zakon (Lex), da suspendira zakone i sudove, da vrši ucjene, pritiske i da bude protektor zločinačke organizacije. Ta politika se grčevito bori - stvorivši čeličnu zavjesu - da spriječi nadležne državne institucije, struku, pravdu i pravo kako se ne bi saznala istina. I što je najtragičnije, nešto što je stvarno na jedan dramatičan način protiv nacionalnih interesa Hrvatske, POLITIKA svojim prozirnim makinacijama proglašava - nacionalnim interesom! (kao što sam ovdje na početku pisao, pod politikom mislim na zajednicu svih već navedenih, naravno s njima Plenkovića, Dalić, Božinović i dr.) dok je u stvarnosti to isključivo osobni interes politike koja je već duboko u nerazdvojnom zagrljaju sa interesnim skupinama koje su se okupile oko otimanja Agrokora, koristeći se kriminalnim aktivnostima.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS