ROLL UP UGOVOR KAO CENTAR KAZNENIH DJELA: ONO ŠTO KNIGHTHEAD i ALIXPARTNERS NISU USPJELI U PORTORIKU, USPJELI SU U KORUMPIRANOJ HRVATSKOJ

Jan 06, 2019

Poštovani čitatelji,

Otkriveno je da su Knighthead i AlixPartners protjerani iz Portorika gdje su pokušali nametnuti isti taj “ROLL-UP” aranžman državnoj kompaniji koja se bila restrukturirala.[1]  Odbijeni su od strane vlasti u Portoriku - zbog neodrživosti takvog aranžmana koji je bio preskup za državnu elektroprivredu.

Za realizaciju svojih kriminalnih, lešinarskih planova morali su pronaći KORUMPIRANI SUSTAV! I to: odvijetničke urede, financijske savjetnike, lobiste i najvažnije - utjecajne političare!

U Republici Hrvatskoj su, naravno, pronašli koruptivne, kriminalne "timove" iz snova!

Samo par primjera:

  • Odvjetnik i osobni prijatelj premijera koji bez imalo srama odaje odvjetničke i poslovne tajne i nanosi neprocijenjivu štetu - Boris Šavorić.  Znamo već koji je to profil čovjeka.  Šavorić šalje mejlove vezano za VTB banku i Sberbank, čije odvjetničke tajne neovlašteno prosljeđuje BORG grupi, svjestan kriminala koji radi. A na odavanje tajni banaka iz Ruske Federacije, gospodina predsjednika Vladimira Putina poistovećuje sa “Staljinom”.  Kako bi to Šavorić  rekao: “Pišemo……ali za nas…..jer ako nas ko *48 ufate da suradujemo sa Staljinom……”.  Ili kao što priznaje da je spreman na  djelovanje u sukobu interesa: “Nema nikakvoga realnoga razloga da im sada, nakon dvije godine suradnje, kazem da imam konflikt interesa”.[2]                                                  
  • Odvjetnik Tin Dolički, koji je za lešinarski fond Knighthead izveo još nevjerojatnije kriminalne radnje o kojima sam često pisao.[3] To je čovjek koji je jedini u RH dao pozitivno "mišljenje" o tome da je uništiti Agrokor kriminalnim tzv. roll-up kreditom pravno ok.                                                                                  
  • Savjetnici - dovoljno je kazati BORG grupa.  Pišu nelegalno zakon RH “Lex Agrokor”, u skladu s prethodnim tajnim dogovorima ubacuju u zakon mogućnost tzv. Roll-Up kredita, a onda zajedno rade na pisanju i zaključivanju tzv. Roll-up ugovora o kreditu (stravično), na isti Vladi RH daju mišljenje. Ista ta grupa BORG izvlači ogromne novce iz Agrokora kroz savjetničke naknade, a sama bira glavnog savjetnika na osnovu zakonskih osnova koji su sami unjieli! Ludilo![4]
  • Političke konekcije podobnih političara su bile nužne.  Premijer RH A. Plenkovic koji je bio željan premijerske stolice te je za istu bio spreman prodat državne interese, ministrica Dalić, glavni operativac Božinović, guverner Vujčić koji je direktno povezan sa lešinarskim fondovima, u vezi Roll-up kredita. 

Danas (nakon dulje od godinu i pol dana uništavanja Agorkora) Knighthead, Ruske banke, Izvanredna Uprava Agrokora potpomognuta Plenkovićevom Vladom, očajnički traže način kako da se refinancira tzv. Roll-Up kredit. U javnost puštaju razlicite informacije, manipulacije (koje se puštaju preko sebi sklonih novinara plačenih isključivo i jedino novcem Agrokora i s njim povezanih poduzeća) kako bi stvorili dodatan prostor za nastavak državne intervencije.

Knighthead ucijenjuje cijelu državu, i jedina svrha cijele makinacije jest - da se pokupi ogromni novac i isplati lešinarski fond, koji je u kriminalno klupko uvezao najviše državne dužnosnike.

Tzv. Roll-Up ugovor je centar kaznenih djela:

  • U ovom ugovoru se dogovara otkup bezvrijednih obveznica od Knightheada, dogovara da se Agrokor optereti jamstvima koja su nevaljana i to višestruko.
  • Ovaj ugovor je zaključen u sukobu interesa, s kriminalnom namjerom stjecanja koristi povlaštenim informacijama. 
  • Ovaj ugovor rade Knightheadovi odvjetnici a odobrava ih sa strane Agrokora - Knightheadov odvjetnik Tin Dolički! 
  • Navodni zakonski osnov za sam ovaj ugovor je umišljajno unesena odredba od strane članova grupe BORG u Lex Agrokor po prethodnom dogovoru sa samim Knightheadom!
  • Ovaj ugovor garantira svojim odredbama da AlixPartners budu netko tko će izvlačiti novce za grupu BORG i da nitko drugi osim njih ne smije biti “savjetnik”. 
  • Ovaj ugovor je predao lešinarima, BORG grupi i ortacima kontrolu nad cijelim procesom “restrukturiranja” (čitaj umišljajnog uništavanja) Agrokora kako bi isti pripao upravo njima!

U tom ugovoru se nalazi cijeli kriminal i sva nakaradnost postpuka izvanredne uprave.

Ono što lešinarske skupine nisu mogle progurati u jednom Portoriku, mogli su u Hrvatskoj. Mogli su u zemlji gdje ne postoji “državni interes”, gdje se “sistemski važne tvrtke” šalju u Nizozemsku, gdje zakone pišu ortaci koji na osnovu istih pune džepove, gdje je Premijer sluga lobističkih interesa i gdje vladavina prava ne postoji.    

Svaka ugledne institucija, poslovna osoba, koja nije dio ove ortačke mafije, trebala bi glavom bez obzirao bježati od bilo kakvog dodira s kriminalom vezanim uz Roll-Up ugovor.

STOP PRANJU NOVCA, STOP KORUPCIJI! ZAUSTAVITE KNIGHTHEAD DA POKUPI PARE JER ĆE MNOGI ZA TO ODGOVARATI!

DOKAZI KRIMINALA SU PRED NAMA![5]

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS