Prijedlogom nagodbe Dalić i Wagner žele sakriti kriminal

Apr 11, 2018

Glavni cilj nagodbe je sačuvati Knighthead i Roll up ugovor da bi se mogao opljačkati ogromni novac . Za Dalić i Wagnera sve drugo nije važno. Nebitno im je  koliki su dugovi, tko je vlasnik, da li Agrokor propada, čuvaju li se radna mjesta, iseljavaju li mladi.

Nagodba je važna da se spriječi bilo koga da dođe do dokumentacije  izvanredne uprave Agrokora  - bolje rečeno dokumentacije koju su kreirali Dalić i Thomas Wagner. Naravno, razlog je da se ne otkrije duboki kriminal!

·       Sadašnje stanje:

prema obvezama iz Roll up ugovora,  Agrokor bi trebao, kao super senior, isplatiti nakon nagodbe jednu milijardu Eura Knighthead-u što je ogromni trošak.

·       Rješenja neodržive sadašnje pozicije Agrokora:

a)     Odlukom Ustavnog suda o neustavnosti Lex-a prestao bi važiti Roll up ugovor – veliko smanjenje troška Agrokoru;

b)     utužiti lešinarski fond Knighthead za štetu koju je prouzročio protupravnim radnjama u Agrokoru d.d. (ogromne vrijednosti štete)

Do sada je poduzeto slijedeće :

-       Za protupravne radnje oko Roll up ugovora Agrokor izvanredne uprave i Knighthead-apred Županijskim državnim odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava protiv odgovornih osoba.

-       Zbog protupravnih radnji vezano uz Roll up ugovor između  Agrokora i Knighthead-a tražena privremena mjera pred Županijskim državnom odvjetništvu dana 09.02.2018.

-       Zbog protupravnih radnji kazneno su prijavljeni Martina Dalić, Ramljak i Wagner USKOK-u dana 07.04.2018.

U interesu Agrokora, svih dionika i pravih investitora, zaposlenika kao i dioničara:

Tužiti lešinarski fond Knightead Capital Management, 1140 Avenue of Americas, 12th Floor, New York, NY 10036, United States, za štetu koju je prouzročio protupravnim radnjama u Agrokoru d.d.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS