RAMLJAKOVO TROŠENJE

Jan 10, 2018

Dana 3. siječnja 2018. godine na oglasnoj ploči suda objavljeno je rješenje o ovrsi protiv mog društva Agrokor projekt, a prema ovršnom prijedlogu kojeg su sastavili Ramljakovi odvjetnici. Po pitanju samog rješenja i navodnog duga stvari će rješavati sud, ali druga stvar bode u oči..
Na kraju rješenja navodi se odvjetnički trošak u iznosu od 87.400 kn za pisanje prijedloga za ovrhu, što uvećano za PDV u iznosu od 21.870 kn iznosi čak 109.350 kn!! Priložena je i punomoć kojom Ramljak angažira svoje odvjetnike za navedeno pisanje, a sve na trošak Agrokora. Prijedlog za ovrhu i punomoć potpisanu od Ramljaka možete vidjeti u prilogu.

Dakle, za četiri stranice teksta preko 100.000 kn, to je više od 25.000 kn po stranici!
Blagajnica u Konzumu, kao i većina građana Hrvatske, mora preko dvije godine raditi da bi zaradila navedeni iznos, a ovdje se toliko plaća za četiri tipizirane stranice.

Navedeno je još gore kad se zna da u koncernu ima zaposleno preko 60 pravnika, koje Ramljak nije otpustio i od kojih barem polovica zna napisati prijedlog za ovrhu. Za to postoje predlošci koje u uredima ispunjavaju čak i studenti.
Zašto pored pravne službe plaćati odvjetnicima preko 100.000 kn za tako običnu radnju??
Odgovor je isti kao i na pitanje zašto su angažirani drugi brojni stručnjaci koji ne rade ništa – zato da bi se iz Agrokora putem raznih troškova izvlačili novci.
Uz ovakvu izvanrednu upravu, ovakvim tempom i uz ovakve troškove, jasno je zašto za vjerovnike nema novaca i zašto moraju otpisivati svoja potraživanja.POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS