PwC-ova preporuka je krunski dokument pljačke Agrokora

Apr 03, 2018

30. ožujka ove godine, nakon što je jedan hrvatski medij objavio tekst pod naslovom  „Peruško prijeti svojim direktorima“,  postao je dostupan i dokument PwC -a  od 27.03. pod naslovom „ Pismo preporuke – specifične teme“ . Dostupnost ovog dokumenta javnosti omogućila je da se u potpunosti rasvjetli slika spletki i interesnih igara oko Agrokora, te istina da je udružena zločinačka organizacija, Knighthead, Alix partners i Dalić imala u detalje razrađen plan da se Agrokor pokrade. 

POGLEDAJTE  ŠTO SU SVE U STANJU S PWC-om  DOGOVORITI PLENKOVIĆ, DALIĆ, BOŽINOVIĆ, KNIGHTHEAD DA BI OSTVARILI SVOJ CILJ:

PWC PISMO PREPORUKE 

 1. Naručitelji ovakve destruktivne preporuke nemaju nikakve pravne osnove da proknjiže dio garancija kao obaveze u 2017. godini.  Metoda za ovo knjiženje je osmišljena zbog optisa vrijednosti kapitala svih firmi, a nije zanosvan ni na jednoj realnoj pravnoj osnovi.  Svi su vjerovnici tražbine u prijavili u punom iznosu  i one su im priznate. Izvanredni povjerenik kaže da razgovori s vjerovnicima idu dobro i da su daleko odmakli, a točno se zna da tu garancije ne postoje.  Kada bi i hipotetički garancije bilo moguće aktivirati, onda ne bi moglo doći do nagodbe.  Osim toga, po Hrvatskim pravnim propisima, te su garancije ništavne po nekoliko osnova.   I kako onda te nevažeće garancije svjesno knjižiti?  
 2. Naručitelji ovih uputa  su svijesni činjenice da menagemente prisiljavaju na nezakonite radnje. Zato Tin Dolički sada vrši pritisak i prijeti direktorima, nudi im povećanje razina  garancija za naknadu štete, i to su usput rečeno dali za roll-up. Dakle, svijesni su nevđene štete koja može nastati ovakvim umanjenjima vrijednosti, a znaju da ih garancije za naknadu ih neće spasiti kaznene odgovornost.   
 3. Neubičajeno je da jedna revizorska kuća kao što je PWC, preti svom naručitelju, kao što to radi na strani 4, pisma preporuke, a sve u svrsi da se prisili management kompanija da otpišu nešto što bi proizvelo protuzakonitost.  
 4. Nedvojbeno je da su naručitelji ovih uputa itekako svjesni činjenice da će proizvesti čitav niz šteta na tisuće adresa, ako se realizira njihov prijedlog knjiženja u bilancama za 2017. godinu, a te štete će proizvesti ove posljedice:
  1. Novi vlasnik bi preuzeo obezvrijeđeno poduzeće.
  2. Izbjeglo bi se plaćanje poreza RH od nekoliko stotina milijuna eura time što bi kompanije prestale postojati i otpis dugova nebi bio tretiran kao prihod,
  3. Zaposlenici ostaju bez ostvarenja zakonskih prava - tisuće ljudi će se naći u poziciji da se bore za manje radnih mjesta i bez ikakvog prava da utuže kompanije za neosnovane otkaze - jer kompanije neće postojati. 
  4. Izvlašćuju se svi mali dioničari i to njih tisuće koje su dosada imali ogromnu vrijednost, a gube je samo zbog zaštite interesa Knightheada.

5.) PWC se potpuno razotkrio ( što je iznimno važno !). Vidi se da je PwC spreman sprovesti kriminalne radnje  da bi se podržala zločinačka organizacija u ostvarenju svojih ciljeva. Sve što se događalo jasno upućuje na činjenicu da su neki partneri PWC-a i od ranije dio cijele priče.  Ukazujem pogotovo na ulogu gospodina Gašparca, koji je dolazio kod mene u ključno vrijeme nudeći mi neke ponude od američkih fondova.  Izgleda da se  moje “ne” tada kosilo s njegovim financijskim intreresima.

6.) „Pismo preporuke PwC-a“ sada dokazuje da su nevjerojatni otpisi Agrokorovih ulaganja u revidiranim bilancama Agrokora konsolidirane za 2015. I 2016. godine RAĐENI NA KRIMINALAN NAČIN RADI UMANJENJA VRIJEDNOSTI AGROKOROVOG KAPITALA KAKO BI RAZVLASTILI IVICU TODORIĆA I POKRALI GA.  

A SADA ŽELE NA BAZI DATIH GARANCIJA (NEVAŽEĆIH) UMANJITI VRIJEDNOSTI KAPITALA POJEDINAČNIH KOMPANIJE GRUPE AGROKOR NA KRIMINALAN NAČIN, KAKO BI RAZVLASTILI MALE DIONIČARE I POKRALI IH.

7.) Kada se još zna da je PwC dobio ugovor da revidira Agrokorovu 2016. godinu od vlasnika za vrijeme stare uprave, kojom prilikom je dobio i poverljive informacije za koje je potvrdio da su ispravne i u skladu s propisima. Nakom imenovanja Izvanredne uprave, PwC prelazi raditi za Vladinu izvanrednu upravu, stavlja sumnju na dobivene povjerljive dokumente, nakon čega ide kaznena prijava protiv vlasnika i stare uprave.   Ovih dana treba se potpisati revidirano financijsko izvješće za 2017. godinu.  Jedva ga čekam vidjeti.  

Zbog toga je pismo preporuke PwC-a ,  s nizom druge dokumentacije i činjenica, predstavlja KRUNSKI DOKUMENT KOJI DOKAZUJE ISTINU O SLUČAJU AGROKOR.

Sve ovo PwC sprovodi po narudžbi onih koji su osmislili plan za prislino guranje Agrokora u insolventnost i otimanje kompanije.  To su poznati naručitelji - Knightead, Alix, Dalic... 

SADA JE POTPUNO JASNO DA SU PLENKOVIĆ I DALIĆ LAGALI KADA SU PRIJE GODINU DANA ISTICALI “DA SE LEX AGROKOR DONOSI U CILJU SPAŠAVANJA RADNIH MJESTA I HRVATSKOG GOSPODARSTVA” 

Andrej PlenkoviĆ i Dalić danas predlažu likvidaciju poduzeća, otpuštanje radnika, potpuno poništenje vrijednosti malih dioničara…. Pritom će Republika Hrvatska izgubiti ogroman novac, veliki dio industrije će, nažalost ,propasti , a stvoriti će se  se trajna ekonomska i politička nestabilnost u državi. 


POGLEDAJ DOKUMENTSASTANAK MENE I PWC-a

FALSIFICIRANJE FIN IZVJEŠTAJAPOVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS