PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Dec 05, 2017

Povodom objave izvadaka iz kaznene prijave koju je protiv mene podnio Ante Ramljak, a u kojoj se navodi da sam na račune mene i članova moje obitelji prebacio i protupravno isplatio milijarde kuna, izjavljujem da se radi o potpuno izmišljenim i tendencioznim konstrukcijama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Ta je moja tvrdnja vrlo lako provjerljiva jednostavnim uvidom u stvarne transakcije jer iz Agrokora i povezanih društava nisam otuđio niti jednu kunu.

Navedena kaznena prijava, podnijeta je 10. listopada 2017., a njezini su dijelovi upravo sada namjerno plasirani u javnost kao rezultat sakrivanja kriminalnog postupanja grupe ljudi okupljenih oko podnositelja te kaznene prijave Ante Ramljaka, a s namjerom da me se eliminira iz vlasničke strukture Agrokora te da se stvore uvjeti za enormnu protuzakonitu zaradu. To su učinili tako da su napisali i osigurali donošenje Lex Agrokora, zakona koji je neustavan i čijom primjenom je dovedena u pitanje opstojnost Agrokora i povezanih društava. Tim više što su glavni provoditelji tog zakona upravo Ante Ramljak i kriminalna skupina koju je angažirao pod krinkom „spašavanja“ tog trgovačkog društva.
Od fantomskih milijardi koje smo navodno otuđili nema ni traga i Ramljakova kaznena prijava je potpuno besmislena i služi isključivo stvaranju lažnog javnog dojma o navodnom kriminalu. Osim vlasništva četvrtine nekretnine u kojoj stanujem i nekoliko zemljišta, uglavnom poljoprivredne namjene, nemam drugu imovinu, a što je vidljivo iz rješenja Županijskog suda u Zagreba o privremenoj mjeri zabrane raspolaganja mojom imovinom.
U cilju zaštite svojih prava podnio sam Ustavnom sudu Republike prijedlog za ocjenu suglasnosti Lex Agrokor s Ustavom RH kao i kaznenu prijavu protiv službenih i odgovornih osoba Vlade i Agrokora.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS