PRIMJER KAKO SU DALIĆ I SKUPINE PROVODILE SVOJ PLAN DA BI OTELE AGROKOR

May 12, 2018

CILJ -> UMANJITI VRIJEDNOST KAPITALA KAKO BI OTELI AGROKOR VLASNICIMA

Moje pitanje Hrvatskoj javnosti kome da se obratim u ovoj Hrvatskoj  državi kako bi zaštitio svoja ljudska prava, prava malih dioničara i kako da se zaštite interesi Hrvatske države, od ovakvih manipulacija, protuzakonitosti, ustvari klasičnoga kriminala, političke korupcije ?

PRIMJER: U prilogu Vam dostavljam prvi put javno dostupan dokument od 10. ožujka 2017. godine i ponudu THE COCA COLA COMPANY za kupovinu Jamnice.     

Ponuda COCA COLE  za Jamnicu je iznosila najmanje 450 milijuna EURA !  Sve ovo se može vidjeti na stranici 2. popratnog dokumenta, koji je u prilogu 1.


(kako je nama bilo potrebno svega 300 mil eura u tom trenutku, da nas kriminalne skupine nisu napale, ne nužno ovim, ali JEDNIM ovakvim poslom riješili bi stvar i krenuli dalje sa pripremom izlaska na londonsku burzu u povijesno rekordnoj godini na tržištima kapitala te nastavili sa normalnim poslovanjem)


No, kad smo sada nažalost ovdje gdje jesmo, zašto je ovo važno? Zato što je Izvanredna Uprava Agrokora, u svojoj namjeri da obezvrijedi Jamnicu (a time i Agrokor) u svojim financijskim izvještajima stavila vrijednost od 63.947.000 kuna  ili  8.6  miliona EURA  vrijednost Jamnice.

Agrokor je pod upravom I.Todorića imao od ranije vrijednost ulaganja Agrokora u Jamnicu oko  100. milijuna  EURA.  Agrokor Izvanredna uprava je knjigovodstveno umanjila vrijednost ulaganja Agrokora sa 100 milijona na  8.6 milijuna EURA. Ovaj se podatak može vidjeti na stranici 39. financijskih izvještaja Agrokora d.d. (2016. godina) u Bilješci 15, što je isto u prilogu 2. :

PONUDA KUPCA ->  450.0 MIL EURA           

RAMLJAKOVA VRIJEDNOST KAPITALA ->  8.6 Mil EURA

Kako je grupa Agrokor vlasnik oko 75% dionica Jamnice, od prodaje bi prihodovao 340 milijona EUR ili 2.5milijardi kn, sav taj iznos mogao bi ići u zadržanu dobit, a onda u kapital !

Umjesto (potencijalnih) 2.5 milijardi kn. Dalić i skupine su svele vrijednost kapitala na 0.064 milijardi kn, praktički na NULU !     

Mali dioničari bi dobili 110 milijona EUR. Koje bi to bilo bogatstvo za HR ! I TO im Dalićka i skupine žele oteti i staviti sebi u đep !

Ovo je još jedan dokaz da Izvanredna Uprava, sada već pod uticajem jasno definirane skupine iz Vlade RH, savjetnika, i Knighteada, mora da knjigovodstveno manipulacijama, ciljano, lažno   obezvrijedi Agrokor i nanese štetu vlasnicima, dionicima, zaposlenima, ekonomiji, a i hrvatskom narodu.

Jasno je da su financijska izvješća, koje je pripremila Izvanrenda uprava planirana da prikažu Agrokor kao bezvrijednu kompaniju da bi:

a) mogli u potpunosti oduzeti firmu od svih dioničara;

b) mogli oteti ogromne kolićine novaca ( pokrasti )

c) mogli lažno optužiti staru upravu.

d) Jamnica je imala 300 milijona kn. dobiti, otpisala interno potraživanje prema Agrokoru (po nalogu Ramljaka) oko 600 mililona kn., a Agrokor i dalje ima obavezu prema Jamnici isto po nalogu Ramljaka. Treba vidjeti potencijalno veliki kriminal ! 


FALSIFICIRANJE FI

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS