PRIJATELJI Andreja Plenkovića SU NEPRIJATELJI REPUBLIKE HRVATSKE

Feb 14, 2019



Poštovani čitatelji,

Hrvatski narod je prevaren.

U nedjelju, 10. veljače, Plenkovićev partner i prijatelj, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani uskliknuo je ponosno pred svojim građanima:

"Živio Trst, živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija. Živjeli prognani i živjele vrijednosti naše domovine"!

Prijatelji A. Plenkovića SU neprijatelji Republike Hrvatske! S tim čovjekom je Plenković šetao po toj istoj HRVATSKOJ Istri! Ljudi koji dovode u pitanje teritorijalni integritet i suverenost države Hrvatske, su prijatelji premijera A. Plenkovića i takvi za njega lobiraju u Bruxellesu.

Plenković je uostalom uz podršku tog istog Tajanija i dobio svoj krhki "izborni legitimitet". U vrlo suspektnim okolnostima, ako se sjetite. Sada se čudimo mlakoj reakciji koju smo trebali čekati sve do ponedjeljka u 17 sati? Ne treba se čuditi jer Andrej Plenković je već više puta dokazao da je bez trunke morala, bez državničkog stava, bez znanja i želje da zaštiti nacionalne interese Republike Hrvatske i njenih građana.

Njegov interes za očuvanjem vlastite fotelje prevladava nad interesom naše države.

S druge strane, prema brojnim, egzaktnim međunarodnim parametrima, vodi nam državu u ponor. Prodaje, izdaje, poklanja nacionalna bogatstva – sve radi osobne koristi – političke, karijerne i materijalne. Poklanja lešinarima koji ga drže u šaci, poklanja političkim "lobistima" koji ga drže u spomenutoj fotelji. Poklanja i nekim medijima, koji ga onda zdušno brane i pomažu mu izdati Republiku Hrvatsku.

Pogledajmo s druge strane kako su naši susjedi Slovenci predsjednici Grabar-Kitarović i Plenkoviću očitali lekciju iz patriotizma. Dakle, u isto vrijeme kada su hrvatske državne institucije šutjele na Tajanijeve okupatorske izjave, u Sloveniji su već odavno reagirali: kompletan državni vrh, i predsjednik Borut Pahor i premijer Marjan Šarec i ministar vanjskih poslova Miro Cerar. Odlučno i državnički, bez muljanja, bez dvosmislenosti.

Danas saznajemo da se prijatelj Tajani na kraju svega ipak NIJE ISPRIČAO, već je agencija HINA - LAŽNO prenijela (dodala mu riječi u usta prema dobivenim uputama) njegov mlak i dvosmislen pokušaj "pranja" svoje okaljane časti i ugleda. I, da, time je jasno dao do znanja prijatelju Plenkoviću da su mu glasovi talijanskih nacionalista daleko važniji od njega, a još više od interesa RH.

Vjerujem da Hrvatski građani neće morati još dugo živjeti s ovom nacionalnom sramotom na čelu države.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS