Premijer iznosi neistine - Lex Agrokor nije, niti će biti dio europskog pravnog poretka!

Jul 08, 2018

Europska komisija je dala jasan odgovor koji je objavljen od strane hrvatskih medija:

"Procedura vezana uz tzv. lex Agrokor, koji je pod hrvatskim zakonom, uključena je u Aneksu A odgovarajuće Uredbe zajedno s nedavno predstavljenim nacionalnim insolvencijskim postupcima ostalih država članica. Uključivanje nacionalnih procedura, međutim, ne isključuje pozitivne ili negativne procjene usklađenosti s ostalim odredbama zakona Europske unije"

Plenković se još jednom osramotio i pokazao kao lažov i kao netko tko obmanjuje javnost. Čak su ga i njegovi bliski suradnici iz Europske Komisije morali razotkriti. Lex Agrokor je stavljen u popis zakona Hrvatske. Nije li to fantastičan uspjeh? Popisati jedan zakon u listu drugih zakona? Sramota za Hrvatsku da imamo premijera koji ovako predstavlja Hrvatsku. 

Svi znaju da je jedini koji može utvrditi sukladnost jednog nacionalnog zakona sa Europskim pravom samo i isključivo Sud Europske Unije (Court of Justice - CJEU). Plenković, doduše, već dulje od 15 mjeseci od kad je odobrio otimanje Agrokora pokušava urušiti pravni poredak – pa ni ne iznenađuje njegovo podcjenjivanje sudskih organa. Još jednom pitam, čega li se on plaši da mora ovako postupati?

Sve do sada vezano za slučaj Agrokor je bila laž i marketing. Od početka kad je njegovo BORG društvo smislilo PR strategiju za otimanje Agrokora pa do danas, gdje se jedna katastrofalna, protupravna i izdajnička “nagodba” predstavlja kao “uspjeh” politike. Jedino što je uspio je pretvoriti hrvatsku državu u jedan teritorij bez pravila; suspendirati pravo, pravdu i nacionalni interes; urušavati cijeli jedan sustav – od istražnih organa pa do sudova, sve samo radi vlastitih sebičnih političih interesa i ciljeva interesnih skupina koje su otele Agrokor u najvećem korupcijskom poduhvatu od nastanka ove države. 

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS