PRAVEDNA NAGODBA ZA SVE

Feb 15, 2018

U nekoliko sam navrata u svojim blogovima pisao o bolno vidljivoj nesposobnosti Izvanredne uparave u upravljanju Agrokorom. Tako sam prognozirao pad prihoda u 2017. Grupe Agrokora za 20% ( bez Merkatora). Danas, nažalost, svjedočimo rezultatu koji će značiti oko 5-6 milijardi kuna manji prihod 2017. u odnosu na 2016. godinu. Ovakvi rezultati plod su anarhičnog upravljanja Izvanredne uprave, plod su potpunog nepoznavanja načina vođenja kompanija i industrije u kojoj se nalaze. Ustvari, očito, ti  su ljudi potpuno nekompetentni za posao koji su preuzeli.

Da sve bude još skandaloznije,  u 1. mjesecu 2018. U odnosu na 1. mjesec 2017.godine Konzum ima pad prodaje za novih 15%.!

Kada pogledate izvješća koje je Izvanredna uprava objavila javnosti vidljivo je da sažeti plan održivosti Agrokora nema rješenja, a sve radnje i pkazatelji rada Ramljakove Izvanredne uprave Agrokor vode u stečaj.

Danas imamo kompromitiran proces Izvanredne uprave Agrokora- on je protuustavan, on je  protuzakonit, pun je zlouporaba,  prevara i nametanja s pozicije sile. S druge strane, ono što nam Izvanredna uprava nudi kao pravni i financijski oblik nagodbe je obmana i laž .Takva rješenja nažalost Agrokor mogu jedino otjerati u bankrot. 

Laž je da,ako  Izvanredna uprava ne uspije provesti nagodbu, Agrokor završiti u stečaju. Upravo suprotno, ako se provede predložena nagodba sve će otići u stečaj. 

Jedina mogućnost da se zaštiti kompanija, zaposlenici, dobavljači, vjerovnici i njihova velika vrijednost koju imaju u Agrokoru, a da Republika Hrvatska ne pogorša nego i dalje unaprijedi svoju ekonomsku poziciju, da se hitno, u skladu sa pozitivnim zakonima, smijeni nesposobno kompromitirano i u kriminal i privatne interese ogrezlo vodstvo kompanije, te da se okupi sposoban i iskusan tim koji bi Agrokoru mogao jamčiti neophodan rast i profit. I pravednu nagodbu…

Nevjerojatno, za vrijeme pisanja ovoga bloga dobio sam informaciju kako će Izvanredni povjerenik Ante Ramljak od suda tražiti produljenje roka za postizanje nagodbe, no već je svima jasno da nemaju znanja nagodbu postići ni za još dvije godine. Ipak ,svako je produženje roka trajanja neustavnog Lexa odlično za  ekipu ministrice Dalić , Ante Ramljaka i njihovih partnera. Tako će još tri mjeseca duže moći puniti svoje džepove. 

Maknite se od posla kojeg ne znate, dosta je vaše štete! 

U Hrvatskoj ima timova koji mogu taj posao obaviti poštujući Ustav i pravne propise u interesu vjerovnika, zaposlenika, vlasnika, države i svih dionika.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS