POZIVAM DRŽAVNE INSTITUCIJE DA OVU PROTUZAKONITOST PREKINU

Apr 19, 2018

U mom blogu 04.04.2018.g. pod naslovom Gdje su institucije države?“, a sve vezano uz objavu kako kompanije Agrokora nisu objavile financijska izvješća za 2017.g u zakonom predviđenom roku, napisao sam slijedeće: ja pred hrvatskom javnošću iznosim već dva mjeseca činjenice da se izvanredna uprava Agrokora priprema sačiniti frizirane poslovne rezultate radi pribavljanja ogromne protupravne imovinske koristi za Knighthead i društvo.“

Moj blog pod nazivom Skandalozan dokument izvanredne uprave Agrokora“ od 12.04.2018.g. ima slijedeći tekst: „ evo dokaz kako Dalić i Dolički rade! Jučer je iz Agrokora poslan dekret Agrokorovim tvrtkama kako i u kojem postotku moraju knjižiti rezervacije.

U mom blogu od 03.04.2018.g. pod naslovom „ PwC-ova preporuka je krunski dokumenat pljačke Agrokora“, napisano je slijedeće: „ 30. ožujka ove godine nakon što je jedan hrvatski medij objavio tekst pod naslovom Peruško prijeti svojim direktorima, postao je dostupan i dokument PwC-a od 27.03. pod naslovom Pismo preporuke - specifične teme“. Dostupnost ovoga dokumenta javnosti omogućilo je da se u potpunosti rasvijetli slika spletki i interesnih igara oko Agrokora, te istina da je udružena zločinačka organizacija, Knighthead, Alix Partners i Dalić, imala u detalje razrađen plan da se Agrokor pokrade.

Pod točkom 6. istoga bloga piše slijedeće: pismo preporuke PwC-a“ sada dokazuje da su nevjerojatni otpisi Agrokorovih ulaganja u revidiranim bilancama Agrokora konsolidirano za 2015. i 2016.g. rađeni na kriminalan način radi umanjenja vrijednosti Agrokora, Agrokorovog kapitala kako bi razvlastili Ivicu Todorića i pokrali ga.

A sada žele na bazi datih garancija (nevažnih) umanjiti vrijednost kapitala pojedinačnih kompanija grupe Agrokor na kriminalan način, kako bi razvlastili male dioničare i pokrali ih.

Do današnjeg dana, 19.04.2018., financijska izvješća Agrokora nisu predana nadležnim institucijama, čak ni nekonsolidirane brojke za 12.mj. nisu do današnjeg dana predstavljene javnosti. Iako na stranicama Ministarstva gospodarstva između ostalih izvještaja piše „ mjesečno izvješće o gospodarskom i financijskom stanju te o provođenju mjera izvanredne uprave u Agrokoru d.d. za razdoblje od 11.01.-11.02.2018.“ - to je lažna objava jer financijski izvještaji unutra ne postoje. Sve se ovo radi iz razloga jer manipulacije (kriminalne radnje) su u tijeku pa se podaci ne otkrivaju.

Bilo bi dobro da institucije države izvrše uvid u dokumentaciju o kojoj govorim, tu će vidjeti pismene i javne naloge o milijardama kuna koje su rađene na protuzakoniti kriminalan način i nanijeli ogromnu štetu vlasnicima i dionicima Agrokora. A predlažem da se to usporedi sa onim što se meni i mojim suradnicima stavlja na teret.

Agrokor je privatna firma. Hrvatska država, a u ime države je njezin povjerenik, mora prestati raditi protuzakonite i štetne radnje za vlasnike i dionike. Pozivam DORH i ostale institucije države da nas zaštite i ovo prekinu, a sve na osnovu čitavog niza prijava (tužbi) koje sam podnio!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS