POMNO PLANIRANI ZLOČINAČKI PLAN S VIŠE "OPCIJA" ZA IZVRŠITELJE

Aug 09, 2019

Poštovani čitatelji,

“Zločinačka organizacija” koja je krenula neprijateljski preuzeti Agrokor nije imala apsolutno nikakvih poslovno-financijskih, pravnih niti bilo kakvih drugih osnova ili razloga za taj čin. Postojala je samo i jedino - neopisiva želja i potreba samog premijera Plenkovića i njegovih grupa da Agrokor otmu, te time steknu ogromnu nepripadajuću materijalnu korist.

Premijer Plenković tako, zajedno sa svojom zločinačkom organizacijom “grupom BORG” i ostalim grupama financijskih mešetara planira nekoliko “opcija” za neprijateljsko preuzimanje Agrokora.

Predstavljam Vam korake i “opcije” kojim se pokušalo neprijateljski preuzeti glavnu regionalnu kompaniju prije nego je izglasan protuustavni i EU pravu protivan zakon “Lex Agrokor”:

OPCIJA 1 : Prvi pokušaji preuzimanja Agrokora bili su kroz ponude fondova i drugih da od mene osobno otkupe udjele u Agrokoru. Dakle, poslovno preuzimanje u skladu s poslovnim običajima.

OPCIJA 2 : Kao što sam pisao ranije, Ivan Crnjac, potpredsjednik za strategiju i financije Agrokor grupe nagovorio me da angažiram Houlihan Lokey, a potom i Kirkland & Ellis, kompanije koje su trebale izraditi plan vlasničkog restrukturiranja Agrokora. S obzirom na to da je Agrokor bio u završnoj fazi izlaska na burzu (IPO), a to će značiti potpuno nove vlasničke odnose, pristao sam, vjerujući da ću imati koristi od tih analiza.

Na kraju sam od spomenutih, dana 05.02.2017. g. primio dokument pod nazivom “Project Aisle”, projektnu dokumentaciju u izradi koje nisam sudjelovao. Uz to, primio sam još jedan dokument koji nisam očekivao, koji nije bio planiran, te sam ga odbio kao neprihvatljivog. Tada još nisam bio svjestan da je to bio prvi direktan pokušaj neprijateljskog preuzimanja Agrokora. Dokumentaciju posjedujem i vrlo jednostavno se mogu utvrditi činjenice. Klasični pokušaj neprijateljskog preuzimanja.

Kada sam, dakle, to odbio, otimači su prema svom cilju krenuli u nekoliko drugih pravaca.

Interesantno je da svega 5 dana nakon njihovog neuspjeha, dakle 10.02.2017. ambasador Ruske Federacije gospodin Anvar Azimov javno napada Agrokor, insinuirajući neke poslovne probleme!

OPCIJA 3 : “Zločinačka organizacija” šalje mi 16.03.2017.g. svoju povjerljivu osobu - potpredsjednicu Vlade RH Martinu Dalić, a kako bi mi spomenuta prenijela poruku da moram svoju vlastitu imovinu prenijeti kod nekog notara, na novi SPV (čitaj Knighthead) te da će, ne postupim li kako mi je naloženo - biti strašno. Klasična mafijaška posla. No, kada te napadne mafija onda bi trebao imati Državu da te od te mafije zaštiti. Nažalost, mi živimo u Hrvatskoj gdje su to sinonimi.

OPCIJA 4 : VTB banka i Sberbank su pokušali dati novi kredit u trenutku kada je Agrokor bio već ozbiljno javno napadnut. Time bi izborili "pole position" za neprijateljsko preuzimanje.

OPCIJA 5 : Partner Kirkland & Ellis-a, odvjetnik Leo Plank 01.04.2017. g. predlagao mi je da otiđem do predsjednika Vlade RH i da mu, pazite - jednostavno predam kompaniju, a kada sam ga pitao s kojim razlogom i kojim pravnim osnovom - samo je zašutio.

OPCIJA 6 : Kako je zločinačka organizacija sada već pokušala razne modele neprijateljskoga preuzimanja i nije uspjela preuzeti Agrokor grupu, morali su krenuti s njima najlošijom, zadnjom opcijom, a to je - ilegalno donošenje zakona RH kojim se neprijateljski preuzima najveća regionalna kompanija, ali na naćin da čitavim procesom upravljaju isključivo oni sami.

Danas znamo da je dio članova “zločinačke organizacije” upravo taj model imao razrađen od ranije.

Vjerujem da svi zdravih očiju kristalno jasno vide da ovo nije bio jedan normalan proces, gdje neka kompanija ima poslovne probleme pa se onda koristi najkorisniji model restrukturiranja kako bi se ta kompanija, njeni vjerovnici, dobavljači, zaposlenici, dioničari i ostali zaštitili, a da se poslovanje nastavi.

Ovo je bilo organizirano, pomno planirano neprijateljsko preuzimanje, s prvotnim ciljem realizacije plana bez sudjelovanja države. Na kraju u tome nisu uspjeli pa su lažima i manipulacijama iskoristili unaprijed dogovorene, štetne odluke Vlade i Sabora RH, a čitav proces odradile su osobe izvan institucija Države.

Želim još jednom ponoviti: neprijateljsko preuzimanje Agrokor grupe nije krenulo 19.02.2017. g. ili 22.02.2017. g. niti 26.02.2017. g. kada je Agrokor u javnom prostoru bio u nekim fiktivnim problemima, kako to danas, bezbroj puta ponavljajući iste rečenice, Plenković i njegovi ortaci žele lažno predstaviti istražnim organima i široj javnosti RH, već je započelo ranije.

U blogu od 09.10.2017. g. tražio sam premijera Plenkovića da odgovori na vrlo jednostavna pitanja, aludirajući na njegovu izjavu novinarima toga dana:

„ Uvaženi gospodine predsjedniče Vlade molim Vas, a shodno vašoj jučerašnjoj izjavi, za kratko pojašnjenje. Po čijem nalogu i s kim su vladini dužnosnici o Agrokoru razgovarali od siječnja kako navodite u izjavi? Koje osobe iz Vlade su vodile te razgovore i tko im je iz Agrokora bio sugovornik? S obzirom na činjenicu da ste dali izjavu da razgovori s ljudima iz Agrokora traju od siječnja...“,

Odgovore nismo dobili do danas. "Pad" Agrokora je dragi moji zapravo bilo klasično mafijaško neprijateljsko preuzimanje kompanije. Dokazi za ove navode su u našim rukama.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS