PLENKOVIĆU SAM SI OBJAVIO NAJRAZORNIJU KRITIKU LEX AGROKORA

May 26, 2018

Plekoviću, trideset su godina hrvatski radnici, menađeri, vlasnici, kupci, dobavljači, investitori i mnoge druge Hrvatice i Hrvati gradili i izgradili najveću, najkonkurentniju kompaniju u ovom dijelu Europe - Agrokor.

Pišem, upozoravam mjesecima da Agrokor i Hrvatsku vodiš u provaliju. Angažirao si tolike savjetnike, trošiš toliki novac a što si napravio? U devet mjeseci prihod Agrokora si srušio za 30%, razumiješ li uopće o kakvom se padu radi? Nakon toga se sve ruši!

Ti i tvoja grupa Borg i skupine koje obilato sponzoriraš ste gori od Termita .

U „nagodbi“ će se dobiti gotovo potpuni otpis duga – zamisli Agrokor bez duga, neka građani znaju!
Sada tu ima puno novaca pa je Plenković počeo dijeliti, poklanjati- lešinarskim fondovima 1milijardu EUR, plus upravljanje Agrokorom u budućnosti tako da mogu baš sve očerupati.

ZAŠTO, KAŽI PLENKOVIĆU ZAŠTO?

Da bih mogao kupiti Mercator moji investitori su tražili da Agrokor registriram u Nizozemskoj i to sam napravio, ali sam glavnu kompaniju koja je bila vlasnik udjela odmah vratio u Hrvatsku. A Plenković planira vlasništvo nad Agrokorom u potpunosti prepustiti stranim investitorima i nekoj drugoj državi.

Poštovani čitatelji u nastavku ( PRILOG 1. ) je analiza jednih dnevnih novina od 25.05.2018g., na temelju prezentacije „Nacrta nagodbe“ :

"Ipak, informacije iz nacrta nagodbe govore drugačije pa se tako kaže da su financijski savjetnici tijekom ožujka i travnja 2018. kontaktirali 76 financijskih institucija, a njih 11 je podnijelo indikativne ponude. "Potencijalni zajmodavci Izlaznog kredita istaknuli su više problema, uključujući: visoki stupanj zaduženosti (čime je potvrđeno da Agrokor grupa nema daljnjeg kapaciteta zaduženja); snižena EBITDA i novčani tijek u odnosu na ranije predstavljena predviđanja; nesigurnost oko tekućih pregovora oko Konzumovih zakupa; nedostatak trajnog upravljačkog tima; politički i pravni rizik vezan uz Republiku Hrvatsku i ZPIU; te prijenos imovine Novoj grupi i zasnivanje osiguranja koja bi bila dana radi osiguranja obveza Nove grupe po izlaznom kreditu.

Ti problemi otežali su refinanciranje SPFA-e prije nagodbe i njegova dospijeća te je stoga utvrđeno da je potrebno produljenje roka dospijeća SPFA-e za koji je namjera da naknadno bude podmiren izlaznim kreditom", navodi se u toj informaciji, uz napomenu kako je Agrokor agentu roll-up kredita podnio zahtjev za produljenje roll-upa te da uvjeti i ročnost takvog produljenja još nisu dogovoreni. Ti "razlozi" su ustvari najrazornija kritika dosadašnjeg postupka restrukturiranja koncerna u procesu lex Agrokor."

Vidite kakvu je strahotu napravio dečko iz Bruxelesa ?!

Iz izvještaja se jasno vidi da lažete što je, očito, za vas normalno, ali nije normalno da Vlada laže svom narodu. Istina je da ste Agrokor u godinu dana skoro uništili, znamo da ga svaki dan pljačkate, da je stvoren lanac korupcije, da si prema Hrvatskoj i Agrokoru IZGRADIO NEPOVJERENJE NEVIĐENIH RAZMJERA. Ti bi, zasigurno, od svega rado pobjegao, ali kako si u kanđama interesnih grupa koje si sam stvorio, to nije moguće.
Gdje je granica, tko će konačno reći dosta! Ne samo da će dečko iz Bruxelesa uništiti i razoriti HDZ, koalicijske partnere, već će raseliti hrvatski narod i prouzročiti ogromne ekonomske i političke štete za građane Hrvatske.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS