PLENKOVIĆU, POGLEDAJ ŠTO SI NAPRAVIO HRVATSKOJ DA BI NAMIRIO SVOJE KUMOVE

Sep 20, 2018

Poštovani čitatelji,

Hrvatska kompanija Agrokor grupa svake je godine (posljednjih 26) povećavala ukupan prihod, imala godišnji rast (year to year growth) koji je svake od tih godina bio veći od ukupnog prometa jednog Uljanika.

No, jučer se javlja Plenković preko svojih podanika, ponovo izmišljajući besramne laži, plasirajući nove obmane građanima Republike Hrvatske. Dana 19.09.2018., u hrvatskim medijima izašla je informacija od strane izvanredne uprave Agrokora, u kojoj masno plačeni "savjetnici" pričaju kako je za vrijeme upravljanja Ivice Todorića kao vlasnika kompanije Agrokor, počeo padati ukupni prihod. Nevjerojatne manipulacije i neistine. Kad bolje razmislim, nije to ni loše, jer svakim takvim potezom sve smo bliže Plenkoviću i Božinoviću, ljudima koji su nas odveli na dno EU, ljudima koji za sebe i svoje kumove, u ime države, besramno pljačkaju Hrvatsku i njene građane. Evo nekoliko podataka koji jasno dematiraju takvu tezu kriminalne i.u.:

Iz prikazanih jednostavnih podataka vrlo jasno se vidi da su u Agrokoru posljednjih 5 godina, svake godine, poslovni prihodi prosječno rasli za 2,5 milijarde HRK. Dakle, veći godišnji rast nego što je ukupan godišnji prihod Uljanik grupe. Inače, oduvijek cijenim Uljanik kao jednu od perjanica Hrvatske industrije, no spominjem ga ovdje kako bi jednostavnije shvatili kontekst, veličinu i snagu Agrokora, Hrvatske kompanije koja je do jučer bila regionalni lider. Nažalost, danas imamo Vladu koja nas pljačka pred očima, vodi u siromaštvo, obmanjuje građane, ozbiljno narušava slobodu medija i nije u stanju riješiti realne probleme ljudi. Vjerujte mi, kako god to zvučalo, ali da preuzmem Vladu, Uljanik bi za dan procvjetao.!

Isto tako, iz prezentacije konsolidiranih prihoda od prodaje za Agrokor d.d. bez Mercatora koju sam Vam predstavio nekoliko puta, vidi se kako je posljednje dvije godine Agrokor konstantno imao uspješno poslovanje i rast. Tek u 2. mjesecu 2017. g. kada je Agrokor napadnut preko medija, doušnika i kroz razne druge kanale, prvi puta u njegovoj povijesti suočio se s realnim padom prihoda. To nikakve veze nema s kontinuiranim poslovanjem Agrokora koje je upravo u to vrijeme bilo izuzetno stabilno, te se kompanija u punom naponu snage pripremala za izlazak na tržišta kapitala kroz IPO na Londonskoj burzi:

Podatak 2


Još jednom želimo prikazati i godišnji konsolidirani prihod od prodaje Agrokor d.d. za 2016., 2017. i procjenu za 2018. g.

Podatak 3

Na tablici gore je dakle prikaz konsolidiranih rezultata Agrokora zajedno s Mercatorom za 2016., 2017. g kao i procjena rezultata za 2018.g.

Podatak 4

Iz prezentacije gore se jasno vidi da je izvanredna uprava za svega 9 mjeseci svog boravka u Hrvatskoj kompaniji Agrokor grupi, uspjela smanjiti prihod za oko 6,5 milijardi kn ili 877 miljuna EUR-a. To su vam ti "posebno dobri" rezultati o kojima pričaju Plenkovićevi podanici i pomagači. Isto tako, prema sadašnjim rezultatima poslovanja prikazanim od strane same izvanredne uprave, procjena realizacije poslovnog prihoda za 2018.g. je oko 4.800 milijuna EUR-a. Takav rezultat je PAD u odnosu na 2016. za oko 1.700 milijuna EUR-a, odnosno 12,7 milijardi kn.

Podatak 5

Na prezentaciji izvanredne uprave (gore) nazvanoj „Sažeti plan održivosti za Agrokor“ od 30.10.2017. g. na 14. str., koji je bio osnova za izračun vrijednosti Agrokora u nagodbi, prezentiran je petogodišnji plan ukupnog prihoda Agrokor grupe. Prikazana je i 2016. godina, rezultat stare uprave pod rukovodstvom I. Todorića. Budući da se navedeni dokument radio drugom polovicom 2017. g., izvanredna uprava je napravila plan koji je znatno manji od 2016. g., ali je približno točno predvidjela brojke jer je graf rađen u 9. mjesecu 2017.g.

Za 2018. g. nekonsolidirano, predviđeno je 5.775 milijuna EUR, dok se prema današnjim rezultatima očekuje konsolidirano 4.800 milijuna EUR-a, što ukazuje na potpuni kolaps pred koji su doveli Hrvatsku kompaniju Agrokor grupu. Već 2019.g. prema nevjerodostojnom izračunu i.u., trebao bi biti konstantan rast ukupnog prihoda, koji se nikada neće realizirati jer su već sada, nepovratno izgubili ogroman dio tržišnog udjela.

Kompanija je u ovom periodu od godinu i pol dana doslovno razorena, brojke su u nezaustavljivom padu i zato narednih godinu do dvije, jedino što je realno za očekivati jest bankrot nove kompanije u Nizozemskoj, predviđene kriminalnom nagodbom. Ovo tvrdim naravno pod uvjetom da se ispune pljačkaški planovi po Knightheadovoj nagodbi, da razne grupe pokupe novac, te da ruski investitori dobe očekekivani povrat, za koje sam siguran da raspolažu stvarnim činjenicama, jer vjerujem da tako ugledne banke nikada ne bi dopustile da se samo one spase a da tisuće partnera ostanu nepravedno oštećeni...

Kada dajem ove podatke, ne ulazim ovom prilikom u transakcije koje nemaju nikakve veze s operativnim poslovanjem, a koje im je omogućio Plenković sa svojim  izvaninstitucionalnim grupama, kao što je npr. otpis ogromnih potraživanja od Agrokora (nepostojećih) i enormna zarada na porezu.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS