PLENKOVIĆEVA PRIJEVARA HRVATSKIH GRAĐANA

Aug 22, 2018

NIJE OSTVAREN CILJ NAGODBE KOJI JE VLADA PREDLOŽILA:

  1. Čelnici hrvatske Vlade su kazali da je grupa Agrokor tvrtka od „SISTEMSKOG  ZNAČAJA  ZA  HRVATSKU DRŽAVU“. Međutim, Vlada  HR tu istu grupu ili tvrtku Agrokor u još neviđenoj otimačini, prisilom i prijetnjama, otela je njihovim vlasnicima i prezentirala taj čin hrvatskoj javnosti kao restrukturiranje i spašavanje! Agrokor je tako, vladinoj konfiguraciji dobio na kraju i novo ime: Aisile Dutch Top Co, novo sjedište u Nizozemskoj, a nagodbom vlasnik postaje Nizozemska zaklada!        
  2. Vlada HR je predložila zakon - Lex Agrokor - kako su oni tvrdili, između ostalog, da bi tako spriječili „STEČAJ“ Agrokora! Ali Agrokor upravo pod upravom Vladinih izabranika, koju su sami izabrali i postavili u 33 tvrtke, su nagodbom, prisilno i ciljano otjerali te kompnije u insolventnost - čitaj  stečaj – likvidaciju!                                      
  3. Nizozemsko  tvrtka  Ailse Dutch Top Co  u vlasništvu Nizozemske zaklade  sa sjedištem u Nizozemskoj je dakle postala 100% vlasnik      hrvatske kompanije  „Agrokor  koncerna“!

NAGODBOM DOBIVAMO KLJUČNE ODLUKE I ČINJENICE koje potvrđuje da Nizozemsko društvo Ailse Dutch Top Co dobiva dugogodišnju kontrolu nad velikim dijelom Hrvatskog gospodarstva. U posjedu je svih potraživanja, dugovanja, imovine, ugovora,  operativnoga posla Agrokor koncerna, na način da će godinama moći sa istim manipulirati i ucjenjivati, čak i samu Hrvatsku državu. 

ZATO NIJE NIKAKVO ČUDO DA JE NETKO NAPISAO DA  JE  NAGODBA  PRIJEVARA, ALI  JA  MISLIM  DRUGAČIJE - OVA NAGODBA JE NEŠTO PUNO GORE I VRLO  OPASNO – ŠTO SVAKA RAZUMNA OSOBA MOŽE JASNO VIDJETI: OVO JE POGUBAN ČIN ZA HRVATSKU DRŽAVU I NJENO GOSPODARSTVO!                                            

1. Ailse Dutch Top Co postaje  vlasnik  AGROKOROVE  imovine: Kompletno vlasništvo nad imovinom sadašnjeg  „Agrokor koncerna“ odlazi u Nizozemsku. Prenosi se oko 95% imovine dosadašnje Grupe Agrokor  u  Nizozemsku na društvo Ailse Dutch Top Co.

2.  Ailse Dutch Top Co  postaje vlasnik svih tražbina (priznatih, osporenih i onih od vjerovnika koji se protive Nagodbi). Ovim činom to postaje ključna odluka kojom se uspostavlja dugogodišnja kontrola nad dobrim dijelom hrvatskog  gospodarstva.   

- Ailse Dutch Top Co  preuzimaju od vjerovnika sve priznate tražbine u iznosu od 38.4 milijardi kuna s čime plaća imovinu Agrokora, ali mu još ostaje 16.5 milijarde KN što nastavlja dalje potražiavati od Agrokora.

- Ailse Dutch Top Co  preuzima interni dug Agrokora oko 12 milijardi KN, no postavlja se pitanje o tome aspektu duga (pitanje je zašto je to potrebno, kada je to konsolidirano nula?).

- Ailse Dutch Top Co  preuzima  sve garancije vjerovnika - 79 milijardi KN, nakon što je platio imovinu. Kako je njihova kriminalna manipulacija, otimanje bazirana na jamstvima, moraju ih imati pod totalnom kontrolom!   

Dakle, Ailse Dutch Top Co  preuzima sve tražbine vjerovnika, 100% !!!  Poslije čega će i čitavi DUG,  SVE OBAVEZE,  SVI STARI UGOVORI sadašnjeg Agrokora i njegovih tvrtki članica, VLASNIK BITI  Ailse Dutch Top Co,  u stvari novi vlasnik . Time je evidentno Ailse Dutch Top Co priskrbio sve moguće papire u svoj posjed, ugovore,  tolika potraživanja od tvrtkih u Hrvatskoj državi, što je izuzetno opasno, zapravo NEVJEROJATNO  OPASNO ZA UKUPNE DRŽAVNE INTERESE!  To je razumljivo, jer ovdje je riječ o lešinarskim fondovima, kojima je državni vrh i njegova infrastruktura potpomogla da dođe u takav privelegirani položaj i na budući teret Hrvatske države!!!

3. Model  nagodbe se temelji na proglašenju 33 Agrokorove tvrtke insolventnima.!.  To je razlog da Ante Ramljak nije namjerno osporio garancije i time je ciljano oštetio tvrtku, a onda dioničarima nanio ogromnu štetu, za što je sada i krivično prijavljen.   

To je razlog što su 33 tvrtke Agrokorovog koncerna mjesecima protuzakonito prisiljavana da proglase insolventnost (NEODRŽIVIM)  - a sada bi ta društva trebala ići u stečaj.

Međutim, da bi izbjegli primjenu stečajnog zakona, tih 33 tobože neodrživih (sada insolventnih) društava produžuje se Izvanredna uprava na oko 3 godine, a sve to radi potrebe izbjegavanja zakona i SUDSKIH odluka.            

A tokom svog tog vremena, čak i nakon uzimanja sve imovine sadašnjeg Agrokor koncerna, u Hrvatskoj će ostati dug koji će opterećivati sadašnji Agrokor i njegove članice. 

Dakle:

- Sve "stare" tvrtke (poput Jamnice, Leda, Konzuma i dr.) ostaju pod Izvanrednom Upravom Agrokora još nekoliko  godina i to bez imovine i bez operativnoga poslovanja, ali sa novim ogromnim DUGOM!! Vlada RH ostavlja Izvanrednu Upravu u "starim" društvima Agorkor koncerna da bi se spriječila mogućnost stečaja, jer bi u takvome slučaju došla primjena zakona, osporavanja prijašnjih radnji, a tada bi to bio kraj svega.

- Ovo se radi da bi se SAČUVALA JAMSTVA (koja su ništavna i to Izvanredna Uprava zna), i da ih poslije ne bi počelo osporavati .

- Dalje, ovakvo rješenje se izvodi da bi se spriječila oštećena društva da pokrenu tužbe, prije isteka roka zastare za pokretanje tužbi. (što je, dakako, protuustavno). "Stari"  Agrokor koncern će biti pravno čudovište koji će moći svakog tužiti, a nitko neće moći njega tužiti.  Država će svojim radnjama i dalje trpjeti štetu i pritisak ogromnih tužbi.  Sve će na kraju platiti hrvatski porezni obveznici!

Sadašnje tvrtke, njih 33, ostaju kao monstruozna obilježja za čuvanje kriminale „nagodbe“!!!

Svi ovi efekti dovode do zaključka da je ovo puno opasnije od prijevare. Ovo je duboka i dalekosežna izdaja nacionalnih interesa, koja prijeti temljnim interesima hrvatskog naroda i njegova gospodarstva.  Jedna protupravna tvorevina, koja ne ispunjava nijedan cilj koji je Vlada RH lažno zacrtala kao važan, već jedna odluka koja dovode u pitanje i same temelje hrvatskog gospodarstva i pravnog sustava države. Sve ovo što se dešava ispred očiju javnosti je upravo proizvod i neizbježna posljedica svih kaznenih i protupravnih djela, koja su se dogodila vezano za otimanje Agrokora. A kriminalna nagodba, stvorena od plana i izvršilaca najvećih zlouporaba i zla koju je Hrvatska vidjela u svoj cijeloj povijesti, ne može biti ništa dugo, nego upravo ovo što i je, zločinački čin kojeg treba što hitnije sankcionirati, a vinovnike na čelu s Andrejom Plenkovićem procesuirati! 

 

 

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS