PLENKOVIĆ JE SIMBOL KORUPCIJSKE NAGODBE II.DIO

Jun 03, 2018

Predložena nagodba lešinarskog fonda Knighthead, Borg Grupe i interesnih skupina je u potpunosti neprihvatljiva iz više društvenih razloga:

Pravno je neodrživo toliko protupravnih radnji raznih oblika koje će razoriti pravni sustav države, koje su u kratko vrijeme od Hrvatske napravili pravnu močvaru;
Na unutarnjopolitičkom planu slučaj Agrokor uvelike mijenja političke odnose snaga. Ako se ne reagira hitno i odlučno u vladajućoj stranci, stranka će se razoriti. Neke se stranke ne snalaze u novonastalim okolnostima, dok neke stranke i političari to obilato koriste. Slučaj Agrokor ima značajne utjecaje na regionalne međudržavne odnose (tu je Hrvatska propustila veliku šansu poboljšanja tih ekonomsko političkih odnosa, upravo koristeći slučaj Agrokor).

Pa čak, slučaj Agrokor nije ni geopolitički nevažan; ekonomski, ovdje su se politički i ekonomski diletanti (najblaže rečeno) neslušajuči struku, nekoristeči znanje, zaigrali sa sudbinama Hrvatskih građana riskirajući mogućnost enormnih ljudskih, industrijskih i financijskih šteta.

Problemi predložene nagodbe u največem dijelu proizlaze iz razloga:

  1. Što je Lex pisan kako bi napravili pravnu osnovu za preuzimanje (otimanje) Agrokora, a ne kako to Vlada HR sada već pomalo komično, prozirno i neinventivno prezentira;
  2. Kreditnim Roll-up ugovorom Knighthead i partneri su zaradili stotine milijuna EUR i osigurali potpunu kontrolu nad Agrokorom.;
  3. Trgovina povlaštenim informacijama;
  4. Sukobi interesa;
  5. Kriminalne radnje u nevjerojatnim količinama uz obilje dokaza za iste i dr.

Danas, upravo taj roll-up diktira sve, kako financijske, pravne, tako i političke procese. Premijer Plenković je postao “ simbol ove korupcijske nagodbe”! Iako Plenković politički više ništa ne predstavlja, on mora biti tu dok god Knighthead, Grupa Borg i interesne skupine ne okončaju nagodbu, čovjek je u kandžama i velikoj opasnosti.

PRVO: Ono što je neprihvatljivo! Nagodba po prijedlogu Agrokor Izvanredne uprave predlaže sljedeće udjele u vlasništvu (prepisani iz dnevnih novina, cca). Za dug sam pretpostavio iznose jer nema novih podataka - Izvanredna Uprava ih i dalje skriva.

Već samo površnim pregledom se vidi da će ovakvim prijedlogom nagodbe diskriminirati većinu dionika, tako da je ovakav prijedlog neodrživ.

Kako bi najveće i najuglednije svjetske banke ovakav prijedlog uopće mogle razmatrati, kako bi na to reagirali njihovi dioničari?

Trebalo bi konačno vidjeti koliko tko otpisuje i koliko je tko već naplatio za svoj glas u kriminalnom Ramljakovom privremenom vijeću.! Kako i zašto im je dopušteno da se ogluše na odluku suda i prave blesavi?

Prijedlog nagodbe je toliko loš i protuzakonit da toga svi vjerovnici moraju biti svjesni :

Krivotvorena su financijska izvješća, nedopušteni dogovori kojim se pridobivaju glasači, nejednako tretiranje vjerovnika, nema suglasnosti stalnog vjerovničkog vijeća !

Ukidanjem ovakvog kriminalnog Roll-upa , baš sve se mijenja i to dramatično pozitivno za sve dionike!

DRUGO: Pravednom nagodbom Agrokor ima odmah na raspolaganju 1milijardu EUR keša za povrat vjerovnicima! Dramatično se smanjuje otpis vjerovnika. AG si smanjuje dug, postaje realna opstojnost Agrokora, a onda i povratka najvećeg dijela duga.

Agrokor u toj opciji ostaje Hrvatska kompanija sa većinski Hrvatskim kapitalom.
To bi bio pravedan izlaz za Agrokor, sve dionike, a posebno važan za ekonomsku i političku stabilnost HR.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS