PLENKOVIĆ, MIŠETIĆ I TEDESCHI

Sep 27, 2018

Kako je Tena Mišetić dovela Tedeschoga kod Andreja Plenkovića, tako je Tedeschi doveo Plenkoviću INTERNACIONALNU GRUPU (u daljnjem tekstu GRUPA) koja je već radila nekoliko "projekata" u Ukrajini i Bugarskoj, te zadnje vrijeme u Austriji vezano uz bivšu Hypo Alpe Adria grupu.  

Ova INTERNACIONALNA GRUPA na čelu ima lešinarski fond Knighthead, a u zajedništvu su s - AlixPartners, ITHUBA CAPITAL, SC LOWY, KIRKLAND&ELLIS, HOULIHAN LOKEY, PwC, i "rade" sa nekim članovima – insajderima - iz samog Agrokora i to konkretno najviše VLADIMIR BOŠNJAK.

U okviru poslovanja HETA-e u Austriji, napravila se ova GRUPA institucija, osoba koje su se skrivale iza imena institucija, osoba koje su naučile ilegalne metode insajderskih prodavanja, ucjena, medijski plaćenih tekstova, sukoba interesa. Te skupine ljudi su naručivale lažne procjene vrijednosti, uzimale novac „ispod žita“ da bi prodali dug jeftinije nego tržišno, namještali tendere za otkup.  

Sve se to radilo nedozvoljenim metodama, naravno, s ciljem zarade ekstremnih profita u novcu.

Toj lešinarskoj GRUPI Plenković i Tedeschi su namijenili predati oko 50 milijardi kuna ukupnog prihoda Agrokora, da ga iste iznesu iz Hrvatske. Htjeli su im omogućiti ogromne profite u toj transakciji (milijarde EUR-a), a u Hrvatskoj bi trebale ostati stare Agrokorove kompanije i sam Agrokor sa preko 180 milijardi novog duga/obaveza.

Plenković je na početku pričao da Agrokor nacionalizira iz razloga da ne bi otišao u stečaj i za sobom povukao hrvatsku industriju.

Plenković i Tedeschi ne samo da su likvidirali Agrokor i još mu iskreirali ogromne dugove, već su sve Agrokorove partnere, osim šačicu odabranih, ili likvidirali ili doveli pred ponor, stavili pred gotov čin koji im prouzročuju ogormne poslovne teškoće.

Interesantne su te igre Plenkovića i Tedeschoga, igre koje su pročitane do mikro detalja. Primjerice, u Agrokoru su samo Kraš, Tedeschi, BAT i Coca Cola naplatili svaku kunu i ništa nisu trebali otpisati. Hrvatske kompanije su s druge strane ozbiljno, dugoročno stradale zbog katastrofalnih ishoda tih igara i igrica šaćice trenutnih "moćnika".

Interesantno, Plenković upravlja Hrvatskom u zajednici sa Tedeschim, čovjekom koji je u Hrvatskoj napravio svega jednu malu tvornicu koja mu je već za godinu dana praktički bankrotirala, čovjekom koji ima mizernu proizvodnju u Hrvatskoj, a uvozi strane proizvode i na njima dobro zarađuje. Ali neće surađivati sa jednim Adrisom, Vindijom, Saponijom, Đurom Đakovićem, Uljanikom i drugima. Kuda vodi ta HDZ-ova politika?

Kad govorimo o klijentelizmu, nitko nema više kumova i školskih kolega uključenih kroz razne vidove paralelnog upravljanje državom od samog ANDREJA PLENKOVIĆA.

Korupcija - nitko u državi ne korumpira kao što to radi Andrija Plenković, novcem Tedeschog, a danas i samog Agrokora, kojim kupuje medije i onemogućuje SLOBODU!

Način vođenja države i stranke je čisti kriminal u bilo kojoj uređenoj državi, kao što je ova u kojoj sam trenutno.

Sami možete vidjeti, svakodnevno, da su stvorene posebne grupe mimo institucija, koje zapravo upravljaju Hrvatskom. Građani se iz Hrvatske iseljavaju, imamo katastrofalne ekonomske rezultate koji se lažno pokušavaju prikazati pozitivnim kroz manipulaciju statistikama i plačanjem ratinga, a moralnim, krščanskim vrijednostima - ni traga.

No, zato državom upravljaju lešinarski fondovi, savjetnici, kumovi, školske kolege i bliske„tajnice“. Vjerujem da neće još dugo.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS