PLENKOVIĆ JE DOVEO INSTITUCIJE RH U STANJE RASPADA

Jan 09, 2019

Poštovani čitatelji,

Predsjednik HDZ-a  A. Plenković, uz asistenciju najutjecajnijih ljudi iz HDZ -a - Božinovića, Šeksa, Jandrokovića, Markića  (SOA….. ), uspio je na sva najodgovornija mjesta u Državi postaviti njemu podobne osobe.

Odnos ministra Božinovića sa Plenkovićem je ortački. Zajedno sprovode naloge lešinarskih fondova, raznih drugih lobista i službi. Ministar Božinović je lojalan projektu na kojem se radi, a onda se može kazati da je lojalan - Plenkoviću.

Stječe se dojam da Božinović kao resorni ministar dirigira radom državnog odvjetništva, PNUSKOKA, Mup-a i ostalih službi.

Odvjetnik dr. Krunoslav Olujić u jednom od svojih javnih nastupa na televiziji kazao je sljedeće[1]: Dražen Jelinić je proizišao iz političkog inkubatora HDZ-a.  Dokle god on bude glavni Državni odvjetnik, Plenković je siguran.  Dok Plenković izjavljuje „neka institucije odrade svoj posao“ može biti siguran da će institucije odraditi ono što on od njih očekuje- gotovo NIŠTA.  Dražen Jelinić tako manifestira svoju nemoć u ostvarenju zadaća glavnog Državnog odvjetništva. A budimo pritom svjesni da je riječ o samostalnom i neovisnom tjelu. Iz toga proizlazi da je USKOK servis Markovog Trga.

Redovni Prof. Pravnog fakulteta u Zagrebu Dr. Sc. Josip Kregar izjavio je[2]:  Mi sa strane vidimo fasadu, iza te kulise se odvija stvarni život u kojem se bore klanovi, interesne skupine i lobiji za svoj materijalni interes, ne za javno dobro i nacionalne prioritete, oni se bore za političku moć i materijalnu dobit. To je vidljivo ne samo kod slučaja Agrokor već je vidljivo u svakom skandalu koji se u Hrvatskoj pojavljuje i pojavljivati će se, da se jedno priča, drugo radi. Institucije koje bi trebale štititi zakon su dovedene u stanje raspada.

Jedan ugledan bivsi dužnosnik RH ovih je dana izjavio[3]: Pogledajte, imali smo pet afera u petnaest dana koje ruše temelje države, bolje da su raspisali natječaj za rasprodaju Hrvatske i ponudili je na upravljanje najboljem okupatoru.

Poštovani, moja mala nadopuna ovog citata - ova vlast je i došla kao izvrsitelji okupatora, zato nam ovako i ide.

I jedan od koalicijski partner HDZ-a kaže: da nema povjerenja u nadležne institucije, nema povjerenja da će institucije odraditi ono na što ih zakon obvezuje. A zakon ih obvezuje da kaznena djela sankcioniraju.[4]

Upravo je ovo političko poltronstvo dovelo do enormnih šteta po nacionalne interese hrvatske, ali nas je i odvelo u mrak močvare.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS