PLENKOVIĆ I PARALELNE STRUKTURE

May 21, 2018

Unatoč lažima, unatoč skrivanju, unatoč aktiviranju državnih institucija kao paravana paralelnim strukturama, korak po korak, dan po dan i došli smo do nalogodavca za pisanje Lex-a. . To je premijer Plenković!

Skrivao se iza Ramljaka, skrivao se iza Dalić, pustio ih je niz vodu da bi spasao sebe, međutim glavni mecena Lex Agrokora i prijatelj glavnih pojedinaca u formiranju strategije otimanja Agrokora je napokon otkriven.

Da bi ispunio svoj cilj organizirao je paralelne strukture van sustava države.

Njegovim nalogom, došlo je do organiziranja paralelne grupe bez kontrole državnog sustava, bez transparentnosti, bez odgovornosti.

Njegovim nalogom došlo je do križanja niza sukobljenih interesa, omogućavanja privilegija, zloupotreba povjerenja, trgovanja informacijama.

Pod njegovim vodstvom i direktivom, dolazi do krađe povjerljivih dokumenata i informacija i zloupotrebe tih informacija.

Njegov prijatelj Šavorić je pisao zakon sa svojim suradnikom Smrčekom. Međutim kako Smrček nije dalje u mail listi, pitamo se tko je davao inpute za tekst zakona? Zašto se ubacio roll-up protivno Parmalat zakonu? Zašto se izbacio nadzor suda za davanje roll-up kredita?

Plenkoviću iza tvoga rada ostaje pustoš i ogromna šteta za sve – za dionike Agrokora, za Hrvatsku, za pravni sustav, za građane Hrvatske. U više od 13 mjeseci Plenkovićeve vladavine nad Agrokorom, Agrokor ima 7 milijardi KN manji promet u odnosu na godinu dana ranije. Na silu se želi osigurati da lešinarski fond uzme u Hrvatskoj sada već 1.2 milijarde EUR po osnovu kriminalnoga Roll-up ugovora. Na silu se pokušava privesti kraju korumpirana nagodba. Na silu se pokušavaju uvjeriti ljudi da je nezakonitost u stvari neophodna.

Plenkoviću, to što danas radiš vratit će ti se kao ružan san koji ne prestaje, sve ti se ruši kao kula od karata!

A ti Plenkoviću, pokušavajući spasiti sebe, uvlačiš koga možeš, svoje najbliže suradnike, HDZ, a najpogubnije, čak i institucije hrvatske države u provaliju.


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS