OTVORENO PISMO PREDSJEDNIKU EUROPSKE KOMISIJE JEAN CLAUDE JUNCKERU

Jun 07, 2019

Poštovani predsjedniče Europske komisije g. Jean Claude Juncker,

predsjednik Vlade moje domovine, Republike Hrvatske, Andrija Plenković često na raznim sastancima ističe kako sebe vidi kao dotičnog Michaela (lik iz filma KUM).

Frapantna reportaža Hrvatskih dnevnih novina Večernji List od nedjelje 02.06.2019 g. me potakla da Vam napišem ovo otvoreno pismo.

Nakon negativnih ekonomskih i društvenih rezultata Hrvatske Države i njene negativne usporedne konkurentnosti s ostalim članicama Europske Unije, a sve vezano uz protupravne radnje koje se posljednje dvije godine odvijaju pod pokroviteljstvom samog Andrije Plenkovića pišem vam sljedeće: 

Kao što i sami vrlo dobro znate, u Komisiji Europske Unije postoji nekoliko utjecajnih klanova. Upravo ta činjenica je glavni razlog nepodnošljivog umnožavanja birokracije, što dovodi do ozbiljnih neefikasnosti. 

Vaš lobi, s Vama na čelu još neko vrijeme, za premijera u Republici Hrvatskoj podržao je Andreja Plenkovića, dosad najlošijeg premijera u Hrvatskoj povijesti, čovjeka koji je ukinuo vladavinu prava i ugušio ekonomski razvoj zemlje.

No, vidite, još uvijek postoje zaista brojni građani država članica EU kojima su briga za vladavinu prava te ekonomski i društveni prosperitet svoje države na prvom mjestu, ispred bilo kakvih partikularnih interesa nekog lobija. U Europskoj Uniji su upravo zato uspostavljena mjerila uspješnosti kao što je npr. “Eurostat”.

Konkretno, prema podacima spomenutog Eurostata, Republika Hrvatska je na samom dnu baš svih pokazatelja upješnosti, no unatoč tome, Vaš izbor je nastavak podrške Plenkoviću, čovjeku koji je svojim katastrofalnim potezima ekonomski i društveno uništio moju Domovinu Republiku Hrvatsku, a moje sugrađane natjerao u masovni egzodus.

Zašto? Kako je to uopće moguće? Zato što ga koristite kao glas i zato što lobira za Vaš klan? Time pokazujete ogromnu nebrigu o građanima Republike Hrvatske!

Kao što sam spomenuo ranije, Vaš čovjek Andrej Plenković na formalnim i neformalnim sastancima koje vodi, često napominje kako sebe doživljava kao “Michaela”. Moje je pitanje tko je onda Kum?

Jer ja ga u Hrvatskoj ne vidim, pa ću biti slobodan napraviti jedan slikoviti presjek koji će prikazati kako to vide građani Hrvatske:



 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS