OTMU, OPLJAČKAJU I LIKVIDIRAJU

Sep 10, 2019

Grupa kompanija i ljudi koja je radila na projektu HETA, organizirala se za neprijateljsko preuzimanje AGROKORA Hrvatska. Ranije su zajedno djelovali u Ukraini, Bugarskoj, Austriji, i drugdje, uglavnom protupravno. Došli su do ogromnog novca, milijardi i milijardi Eura, kojima sada plaćaju najmoćnije lobističke kompanije na svijetu i to stotine milijuna Eura, te nakon toga rade doslovno što god požele.

Ne pišu samo zakone npr. Republike Hrvatske, već i EU.

Iz činjenica kristalno jasno proizlazi to da se kompanije i osobe koje su zajedno radile na projektu HETA pojavljuju i u neprijateljskom preuzimanju Agrokora.

Ta „strana GRUPA“, uz podršku nekoliko domaćih „GRUPA“ (BORG) i korumpirane šačice RH političara, potpuno su preuzeli Agrokor, opljačkali su ga i sada ga likvidiraju.


OBRAZLOŽENJE:

Kako je sve počelo: Ivan Crnjac je uvukao zločinačku organizaciju u Agrokor, te s njima organizirao uništenje Agrokora te fizičkih i pravnih osoba povezanih s Agrokorom.

Počelo je tako da je Ivan Crnjac mene osobno negdje u 10/11mj. 2016 g. uzastopno par mjeseci nagovarao da uzmem HOULIHAN LOKEY, investicijsku banku iz New Yorka („HOULIHAN) njihovog izvršnog direktora Gijs de Reuvera i KIRKLAND & ELLIS, njihovog partnera LEA PLANKA za restrukturiranje iz Münchena, da izrade profil vlasničkog restrukturiranja Agrokora. Ja sam nažalost pristao. Na taj način, GRUPAMA koje su isplanirale neprijateljski preuzeti Agrokor omogućeno je dubinsko snimanje poslovanja Agrokor grupe, sve u suradnji s Ivanom Crnjcem, Vladimirom BOŠNJAKOM i LUKOM CVITANOM.

KIRKLAND & ELLIS i HOULIHAN LOCKEY’S su kreatori projekta AILSE DUTCH TOP CO – koji je bio okosnica Nagodbe u Agrokoru. Taj projekt je prvotno rađen za mene, bio sam prvo iznenađen što su donijeli i predlagali. Osnova svega je da ja nisam nešto takvo trebao, a drugo, prijedlog je bio da dobavljači i neki drugi ciljani investitori otpisu veći dio duga, ja sam to odbio i na takvo nešto nisam pristao.

Što se u tom trenutku i kasnije događa?

  1. LEO PLANK iz KIRKLAND & ELLIS je zastupao i KNIGHTHEAD u pregovorima s Vladom Austrije vezano za HETU i to zajedno s savjetnicima ITHUBA (WILLHELM HEMETSBERGER)
  2. HOULIHAN također radio na HETA projektu.
  3. ITHUBA CAPITAL, Beč („ITHUBA“) - WILHELM HEMETSBERGER je savjetnik austrijske Vlade vezano za slučaj HETA.
    ITHUBA, odnosno Wilhelm Hemetsberger, postaje savjetnik Izvanredne uprave Agrokora, u poslovni odnos ga je doveo Ante Ramljak. Wilhelm Hemetsberger, bio je šef grupe CAIB-a, gdje su radili Ivan Crnjac, Vladimir Bošnjak, Ante Ramljak, Branimir Bricelj i dr...).
  4. KNIGHTHEAD CAPITAL MANAGEMENT LLC , New York, („KNIGHTHEAD“) – Thomas Wagner. istovremeno trguje i pregovara o obveznicama HETA. KNIGHTHEAD je odlučio neprijateljski preuzeti Agrokor, pa je počeo kupovati obveznice Agrokora.
  5. SC LOWY, investicijska banka iz Hong Konga i Londona - Simon Ascher, surađuje niz godina sa HETA-om. Sada planira strukturu kupovine Agrokorovih obveznica za KNIGHTHEAD i uvodi se kao broker, kako bi olakšao KNIGHTHEADU kupovinu i sakrio ga!
    SC LOWY za KNIGHTHEAD radi kao tvrtka koja u periodu od siječnja 2017. godine, pa sve do lipnja 2017. godine, kao glavni broker za Agrokorove obveznice i „gradi“ stvarnu poziciju za KNIGHTHEAD. Sve obveznice Agrokora KNIGHTHEAD je kupio preko SC LOWY.
  6. PRICEWATERHOUSECOOPERS (PwC) je u ulozi savjetnika i revizora čitavo vrijeme radio za HETA u prodaji različitih portfolia. PwC istovremeno radi reviziju za staru upravu Agrokora, a zatim za Izvanrednu upravu Agrokora. Revizorske nalaze koje je PwC izdao Agrokoru Izvanrednoj upravi su osmišljeni kriminal.
  7. VTB bank ima važnu ulogu u procesu HETE Austrija



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS