OSOBE SA DEBELIM DOSJEIMA

Dec 16, 2018

Protupravne i kriminalne radnje su se toliko nagomilale, toliki kriminal je najjasnije prepoznat, da je vladavina prava postala samo floskula. Kamo mi to idemo? Dokaza ne može biti više nego što imamo, ovo će kako gđa. Dalić kaže završiti (za RH) STRAŠNO!

BRANIMIR BRICELJ - POVEZNICA ORTAČKE PLJAČKE

Nesumnjivo iz objavljenih iskaza, mejlova, ugovora i drugih dokumenta proizlazi da je upravo Branimir Bricelj osoba koja spaja mnoga teška kaznena djela vezano uz otimanje Agrokora.

Nadalje, ono što proizilazi iz dostupne dokumentacije jest to da oni koji su se tajno sastajali s Branimirom Briceljom (tijekom perioda kad je isti pisao Lex Agrokor), osobno profitirali (uzeli ogromne novce) od procesa Izvanredne Uprave, a na štetu drugih.

Branimir Bricelj je bio na tajnim sastancima s Knighthead fondom, s AlixPartners dok je kao dio izvaninstitucionalne nezakonite skupine radio na intervenciji u Agrokoru.

Branimir Bricelj je osoba s prethodnom poslovnom suradnjom AlixPartners i ortacima, te čije se ime spominje u raznim spornim djelovanjima u pljačkaškim privatizacijama i navodnim nekim jednim restrukturiranjem. Branimir Bricelj je upravo sa svojim partnerom Markom Delićem, doveo AlixPartners, po samom priznanju šefa AlixPartnersa, u direktan kontakt s BORG Grupom. AlixPartners su uz Knighthead i Plenkovića najuži dio tima, tu nedostaje još samo jedna osoba.

Branimir Bricelj je dan prije usvajanja Lex Agrokora na Vladi, napravio izmjene zakona, a te izmjene su za direktan učinak imale ogromnu dobit AlixPartnersa, Knighthead fonda a onda i samog Branimira Bricelja i njegove tvrtke Altera (najveći ugovor kao domaći konzultant, više i od Ramljakovog TexoManagementa) + sve dodatne isplate za koje još neznamo, kroz Hong Kong. Izmjene su davale diskreciju upravo BORG Grupi koja je radila na otimanju Agrokora da izabere AlixPartners, s kojima su imali prethodni kriminalni dogovor kao “konzultanta” u Agrokoru.

Branimir Bricelj je planski (na kriminalan način i s namjerom stjecanja ogromne osobne imovinske koristi) iskoristio mogućnost da u Lex Agrokoru jedan dan prije usvajanja na Vladi RH unese zakonsku odredbu kojom Knighthead može prodati bezvrijedne obveznice Agrokoru. NEVJEROJATAN KRIMINAL KOJI ĆE SE ZASIGURNO DOKAZATI!

Branimir Bricelj je bio član BORG Grupe od početka. Bivši je suradnik Ante Ramljaka u CAIB-u, povezan je i s Borislavom Škegrom, ali i s nekim drugim licima čija će se uloga u vršenju kaznenih djela oko otimanja Agrokora tek pokazati, i to vrlo skoro.

Branimir Bricelj je javnosti predstavljen kao predstavnik MOSTA u aferi AGROKOR. Ustvari, jasno je da je Bricelj podmetnut MOSTU.

Dakle, onaj tko je spojio MOST i Bricelja moći će nam dati dodatne, vrlo kvalitetne informacije oko čitave operacije otimanja Agrokora.

Branimir Bricelj je upozorio šefove i Plenkovića da maknu MOST jer će im sve rasturiti. Branimir Bricelj je svojim radnjama izvršio jednu od najvećih inkriminirajućih šteta u procesu otimanja Agrokora.

Branimir Bricelj je osoba čija je tvrtka Altera izabrala AlixPartners kao “konzultante” kada je Lex Agrokor stupio na snagu, a onda preko istih uzela ogromne provizije.

Tvrtka Altera je u 2017. godini prihodovala 1100% posto više nego prethodne godine, a to sve zbog ugovora s Agrokorom zaključenim preko AlixPartners.

Branimiru Bricelju je prvo ponuđeno mjesto Izvanrednog Povjerenika i bio je preferirani izbor upravo Plenkovića, po njegovom javnom priznanju.

Danas postoje mnogi dokazi o teškim krivičnim radnjama Branimira Bricelja, a kako izgleda, institucije države šute! Važnost njegove uloge, po iznosu njegove zarade samo u Hrvatskoj na izvlačenju para, se vidi. Bio je od početka u BORG Grupi, izvještavao je svoje “šefove” o svemu, bio upućen u sve. A tužilaštvo ga nije ni pozvalo da da iskaz....

Sada se postavlja pitanje kompetencije i neovisnosti nadležnih institucija Republike Hrvatske? Pitanje permanentne šutnje, površnog činjenja ili nečinjenja?

Ako je pritisak politike toliki (a je) onda imamo tragediju, a za to vrijeme Republika Hrvatska tone poput najtežega kamena, građani žive u ekonomskom i političkom kolapsu koji nije eskalirao samo zato što još mogu Agrokorovim novcem kontrolirati dobar dio medija.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS