NOVI DOKAZ: PRVI NACRT LEX AGROKORA NIJE PREDVIĐAO ROLL-UP?!!

May 14, 2018

DALIĆ I SKUPINA MIJENJA ZAKON NAKON SASTANAKA SA KNIGHTHEADOM! 

Iz objava jednog hrvatskog portala imali smo privilegiju vidjeti prvi nacrt Lex Agrokora koji je Dalićkina skupina radila.

Utvrđeno je da su ga pisali za sebe, te da su prilagođene odredbe zakona da bi mogli uzeti milijunske angažmane. 

Međutim, ključno, vidi se ogromna razlika u odredbi zakona koja predviđa zaduženja s prednosti namirenja, takozvano prioritetno zaduživanje. Ovo je iznimno važno, jer znamo da se Ante Ramljak, pripadnik specijalne skupine i obećani izvanredni povjerenik (sretnik kako ga nazivaju) nalazio sa predstavnicima Knighteada prije nego je Lex Agrokor izglasan. 

Danas ukazujemo dakle na ono što je govoreno svo ovo vrijeme –> da je skupina izmijenila odredbe zakona na taj način da se može pravno nategnuti ROLL-UP koji je Knighteadu zaradio desetine milijuna EURA.

Prva verzija Lex Agrokora koji je zločinačka skupina napravila kaže sljedeće:

Dakle, ova odredba govori samo o zaduženju sa prioritetom – jednostavnom pravnom konceptu koji znači da sve što Agrokor pozajmi poslije aktivacije Lexa, a usmjereno je na nastavak poslovanja ili očuvanje imovine, bit će prvo isplaćeno nazad vjerovnicima. 

Međutim, nakon Ramljakovih sastanaka sa Knighteadom, sada znamo kako izgleda nova odredba:

Da li vidite što se događa?  Dolazi do ubacivanja više odredaba i ključnih riječi koje u sebi kriju potencijal ROLL-UP aranžmana; da Agrokor na svoj teret tretira stare dugove kao nove (prioritetne) i omogućava se otkup obveznica i starih dugova u punom iznosu. Time se štiti zarada spekulantnim investitorima, koji su sad već nesumnjivo imali privilegirane informacije. Ključne riječi koje se ubacuju u stavu (1) su “ako se radi o podmirenju tražbina iz operativnog poslovanja”, a ključna odredba u stavu (4) pokušava apsolutno zaštititi ove otkupe dugova.  

Ovo je još jedan sloj visoke korupcije. Ovo je još jedan pokazatelj da su privilegirane skupine planirale i sa namjerom pisale zakon kako bi otele kompaniju i zaštitile nepripadajuću financijsku korist. 

Napominjem da taj čuveni Parmalat zakon koji su koristili kao inspriaciju nema roll-up odredbu. Kao i za odredbe za savjetnike koje su ubačene, kao i za sukob interesa koji je izbačen, ovo je još jedna namjerna modifikacija ovog zakona.  Ovo je s namjerom urađeno, ovo je planski, ovo je protuzakonito.

POZIVAM DORH DA POSTUPI SAVJESNO I UTVRDI SVE OKOLNOSTI OKO SASTANAKA RAMLJAKA I KNIGHTHEADA JER JE ZAKON REPUBLIKE HRVATSKE MIJENJAN U SVRHU NJIHOVE ZARADE!!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS