NOVA RUNDA PLJAČKE PO ISTOM OBRASCU

Feb 07, 2019

Pompozna najava o novom kupcu za Agrokor, objavljena u jednom dnevnom listu, kada bi bila točna, onda bi to značilo da ponovno (po već viđenom kriminalnom obrascu ulaska Knightheada) dolazi netko tko na Agrokoru treba zaraditi 30%. Pojednostavljeno, prevedeno na razumljiv jezik novca - više od 600 milijuna EUR-a. Tako nešto je, istina, moguće provesti Knightheadovom ucjenom - ili se pristaje na ponudu ili Knighthead šalje Agrokor u stečaj.

Knighthead je takvu mogućnost i dominantnu poziciju osigurao ilegalnim Roll-Up ugovorom, odnosno pohranjenim zalogom imovine Agrokora u trustu Madison Pacific u Hong Kongu! Knighthead sada prijeti stečajem, a upravo protupravno provodi insolvencijski postupak nad članicama Agrokor grupe. Vrijednost Agrokora tone, a odabrani, mimo ikakve kontrole, izvlače milijune u privatne džepove. Nažalost, institucije pravne države šute na činjenicu da Hrvatska postaje mračna zemlja bezakonja!

Plenković i njegovi ortaci poduzimaju sve moguće kako bi osigurali refinanciranje Roll-Up-a  i u potpunosti likvidirali Agrokor! Ne izvrše li ovu obavezu, kao što sam već nekoliko puta pisao, lešinarski fondovi i društvo će svojom dokumentacijom likvidirati Plenkovića!

Agrokor bi u nekoliko dana trebao promijeniti 3 vlasnika prema planu Plenkovića i njegovih ortaka: 

PRVI VLASNIK -  I.Todorić, zajedno s manjinskim dioničarima ostali su bez ičega, njihovo je vlasništvo doslovno oteto čime je na najstrašnjiji način prekršen Ustav i cijeli niz pozitivnih zakona Republike Hrvatske.

DRUGI VLASNIK takozvanog Novog Agrokora kojeg čine Knighthead, ruske banke i drugi, a kojima je Izvanredna uprava uz pomoć savjetnika i Plenkovića protuzakonito dodjeljivala udjele koliko je kome trebalo, i to pod ucjenom ( jer drugačije nije mogao realizirati ovakvu kriminalnu nagodbu) su u funkciji likvidacije Agrokora, ustvari u funkciji otimanja ogromne vrijednosti imovine Hrvatskoj.

Tobožnji novi VLASNICI NOVOG AGROKORA, koji su već zaradili OGROMAN NOVAC insider tradingom, u čemu prednjače američki lešinari iz Knightheada, sada imaju novi plan otimanja još više novaca koji im ne pripada - moraju odmah prodati taj njihov NOVI AGROKOR novom kupcu, da se u konačnici opere i izvuče novac iz Roll-Up ugovora.

 TREĆI VLASNIK  potencijalni novi kupac kojeg spominju mediji    

Koliko tko zarađuje, a tko gubi:

VLASNIK  1 -  Plenković i ortaci, kojima upravljaju strane skupine, protuzakonitim radnjama u potpunosti su i bez naknade oteli vlasništvo Ivici Todoriću i manjinskim dioničarima. To vlasništvo je bilo gotovo 100 % hrvatski kapital, te je navedeno eklatantan primjer kršenja Ustava!

VLASNIK  2  - Pod pretpostavkom da se NOVI AGROKOR odmah preproda za iznos od oko 2.2 mlrd eura VLASNIKU 3, novac će se dijeliti na slijedeći način: 

  • Knighthead (ali i neki drugi) preko Roll-Up kredita dobit će 1.5 milijardi EUR-a. 
  • Ostatak od 700 milijuna EUR-a (možda nešto više) dijelit će svi kojima su priznate TRAŽBINE. To su stvarni investitori koji su Agrokoru zajedno dali 5 milijardi EUR,  dobit će oko 700 milijuna EUR-a, odnosno svega 15% povrata na svoje ulaganje! 
  • Hrvatski investitori koji su uložili 1.3 milijarde EUR-a dobit će natrag svega oko 150 milijuna EUR-a. To je ZLOČIN! Morali su otpisati sve dugove Agrokora prema njima kako bi masnije zaradili lešinarski fondovi.

Eventualni VLASNIK  3  -  treba dobiti zaradu od min 30% na iznos koji bi platio oko 700 milijuna EUR-a

Nekoliko hrvatskih političara, kako bi spasili sebe, uništavaju Republiku Hrvatsku ekonomski i društveno upravo ovakvim načinom vlasničkog "restrukturiranja" Agrokora!

Republika Hrvatska bi,  dopusti li se takav scenarij,  izgubila:    

  • gotovo cijelu prehrambenu industriju, te najveću i najkonkurentniju kompaniju regije
  • potpuno izgrađeno tržište
  • regionalne industrijske sinergije
  • ogromnu industrijsku budućnost što proizvodi nenandokanadiv gubitak za državni proračun
  • investicije
  • znanje
  • zaposlenost
  • izvoz
  • više desetaka kompanija direktno naslonjenih na Agrokor

Mnoge tvrtke, ali i Republika Hrvatska, imat će mnoštvo tužbi i nadoknade šteta, ostat će se bez ogromnoga poreza i ostalih davanja u Državni proračun! Pravi ekonomski i društveni KAOS tek dolazi! Zapamtite moje riječi. RH ovim kriminalnim dealom gubi i kratkoročno i dugoročno.

Sve ovo prouzročilo bi ukupni financijski gubitak Hrvatskoj državi od oko 3 milrd Eur-a, kao i obavezu velikih naknada pruzročenih šteta mnogima koji tužiti će državu za kriminalno uplitanje u privatnu, javnu kompaniju.

Još uvijek sve može biti drugačije ako se stane u zaštitu nacionalnih interesa.

U narednim danima ću to egzaktno kvantificirati.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS