NEVENKA SILADI RSTIĆ POSTUPILA PROTIVNO ZAKONU

Jul 14, 2018

Sve do odluke sutkinje Nevenke Siladi Rstić nije moglo doći do pojedinačnih financijskih izvješća jer su uprave poštivale zakon i odbijale napraviti kazneno djelo. 

IAKO JE POSTUPAK ZA UTVRĐENJE OSNOVANOSTI JAMSTAVA ČLANICA GRUPE AGROKOR  U TOKU,SUDAC  NEVENKA SILADI RSTIĆ JE UNAPRIJED PRESUDILA  DA SE OSPORENA JAMSTVA  ISKORISTE ZA  PROVEDBU MODELA NAGODBE, IAKO SUDSKI POSTUPAK PO ISTIM JAMSTVIMA NIJE ZAVRŠEN!                                                                                                                                                                           

Sudac Nevenka Siladi Rstić svojim rješenjem  omogućila je  da se može proglasiti 33 tvrtke Agrokora insolventnim, te otjerati u likvidaciju.  Ona je to napravila iako: a) zakonski uvjeti za insolventnost te stečaj nisu ispunjeni (piše na stranici 62 Nagodbe koju je sama potvrdila), b) jamstva na osnovu kojih se to čini su osporena i ništavna su i samo može nadležan sud u parničnom postupku utvrditi da li su jamstva validna.   DOK SUD U PARNICI NE UTVRDI VALIDNOST; ONA SU OSPORENA TE SE NE MOGU KORISTITI ZA TJERANJA DRUŠTAVA U INSOLVENTNOST!!!!

Jamnica je  dala izjavu za javnost  13.7.2018 godine da su morali proknjižiti  jamstva  ZBOG  ODLUKE SUTKINJE NEVENKE SILADI RSTIĆ i da POSTUPAJU PO NJEZINOM RJEŠENJU O POTVRDI NAGODBE OD 6.7.2018 godine.   

Poštovani čitatelji, ovo znači  da je sudac Nevenka Siladi Rstić potvrdila nagodbu koju nije mogla potvrditi, jer su se u Nagodbi otimači, Knighthead, korumpirana Izvanredna Uprava i savjetnici dogovorili nešto što ne pripada njima kao pravo da se dogovore.    Oni su se dogovorili nezakonito (a to je plan bio još od početka - ne znam da li znate ali "BORG" u prijevodu na Nizozemski znači JAMSTVO), da  process na ovaj način vode,  a to je značilo da  Privremeno Vjerovničko  Vijeće čine oni  kreditori koji  će osiguravati jamstva.   Napisali su Nagodbu za sebe i oštetili bolje osigurane vjerovnike i  kao I veliku  većinu dionike Agrokora. 

Upravo je sutkinja Nevenka Siladi Rstić, za desetak dana, i uz 7300 stranica, promptno potvrdila nešto što nije smjela jer prvo ona nema ovlasti prejudicirati validnost jamstava koja su predmet parničnog postupka, i zbog toga što su vjerovnici disponirali pravima koja nemaju u trenutku donošenja ove odluke.  Time je sutkinja potvrdila protuzakonito i učinila nezakonito djelo - neosnovano tjeranje 33 najvrednije Agrokorove tvrtke u insolventnost. 

Cijela Nagodba se bazira na tri stvari:

- modelom dospijeća svih ništavnih jamstava;
- otimanjem imovine preko lažnog prikaza nesolventnosti;
- produljenjem Izvanredne Uprave na 3-4 godine kako bi se  zaštitila jamstva, roll-up i svije njihove protupravne, kriminalne radnje i to likvidacijom  poduzeća bez otvaranje stečaja, kako stečajni upravitelji ne bi mogli osporavati nezakonitosti. Kako je osnovni cilj zaobići zakon, rješenjem suca Nevenke Siladi Rstić to im je i omogućeno. 


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS