Nepotizam, korupcija i beskrajna bahatost s blagim smješkom

Oct 12, 2019

Martina Dalić u svom iskazu USKOK-u na strani 3 kaže:

Iste te večeri održan je sastanak na kojem su bili prisutni premijer Plenković, ministar Marić, Božo Petrov i ja ispred državnog vrha te stručnjaci Matić, Bricelj, Korunić, Ramljak i Besak ali i četiri osobe Viktoria Svić, Danijel Klobučar, Boris Šavorić i Goran llej za koje sam saznala da su pravnici. Nemam saznanja po ćijem nalogu i iz kojeg razloga su pozvani niti sam isto propitivala obzirom se sastanak održavao u sobi užeg kabineta Vlade RH pod predsjedanjem premijera koji je za te osobe naveo da su to pravni stručnjaci“.

Dakle, da, gospodine Plenkoviću, od početka šakom i kapom dijelite lukrativne milijunske poslove i pozicije svojim kumovima i ortacima. O tome se ovdje radi! Zaista je nevjerojatna razina bahatosti koju ste prikazali jučer, po 50. puta pokušavajući minorizirati ulogu jedinog preostalog branika Pravne države.

Sama Martina Dalić se čudi što je zatekla nenajavljene i potpuno nepoznate ljude izvan Državnog sustava kako sjede za stolom u Vladi Republike Hrvatske. Nije li to protivno Zakonu o Vladi RH? Jesu li ti ljudi uopće bili evidentirani na ulazu u Vladu RH?

To vam je dragi moji "vjerodostojno" HDZ-a pod palicom A. Plenkovića. Više podmuklih zakulisnih makinacija, kriminala s blagim smješkom i nepotizma najniže, najgore vrste nije viđeno na ovim prostorima nikada. Ne samo ovo s Pokazom i Pokazovim bratom, to je kap u moru, samo se to netko udostojio prijaviti.

Samo na primjer, ranije spomenuti Danijel Klobučar, kažu, najbolji Plenkovićev prijatelj i jedan od kumova, poslije ovog druženja dobiva lukrativan posao u Podravci.

Vitorija Svić, Plenkovićeva školska kolegica, dobiva ugovor i prima naknadu od Agrokora nakon što privatnu kompaniju preuzima Izvanredni povjerenik.

Boris Šavorić, također školski kolega, osoba kod koje je Plenković besplatno snimao predizborni spot za Parlamentarnu kampanju 2016. g., izvaninstitucionalno piše Zakon RH, razne povjerljive ugovore, kao član grupe Borg odrađuje "specijalne zadatke", i, naravno potpisuje ugovor s Agrokorom vrijedan 800.000 kuna (plus sve ono što ih čeka u Hong Kongu).

Znamo i da je Zračna luka Dubrovnik mjesto za uhljebljivanje cijele loze Plenkovića, od bratića do ujaka.

Jasno je da želite ukinuti Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (što je ponovo jučer ponovljeno za one koji nisu dobro čuli "...spremni smo i zakonom mijenjati ulogu Povjerenstva") kada je to jedino preostalo tijelo pravne Države koje nemate pod svojom šapom a u sukobu ste i s interesom i popriličnim brojem drugih zakona.

Na upite novinara jučer, oko jednog od spomenutih skandala s kumovima, školskim prijateljima, ortacima, A. Plenković nam ponovo odgovara da nema on tu ništa pretjerano za komentirati!                                                                                        

Nema jer sve je i više nego jasno, treba samo odšetati do USKOK-a i sve ispričati. Bez zadrške, samo istinu gospodine predsjedniče Vlade.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS