NEKA POKAŽU SMS-OVE

Apr 24, 2018

U medijima sam saznao da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u Hrvatskoj ima sjednicu vezanu uz (tajni) sastanak u Vladi RH 26.2.2017.g. između Petrova, Plenkovića, Dalić, Crnjca i Todorića.

Kada gledam s odmakom vremena, želio bih ponovo reći nekoliko stvari o tome sastanku:

  • Tadašnji predsjednik sabora RH, gospodin Petrov, "namamio" me na taj sastanak, doslovno
  • U nekoliko navrata tu činjenicu je potvrdio i sam gospodin Petrov
  • Kada sam već išao na sastanak, po običaju, pripremili smo neke inicijative
  • Međutim, sastanak se odvijao čudno i suprotno najavama gospodina Petrova koji je od početka zauzeo stav da ja trebam otići iz Agrokora?
  • Plenković uglavnom nije govorio (diplomacija), Dalić priča bez priče, Marić je uglavnom šutio.
  • To je bio jedan destruktivan sastanak, nerazuman, i na kraju smo završili na gledanju dnevnika, čekali da novinari otiđu ispred zgrade
  • Zašto kažem čudan sastanak? Kada se sjedi za stolom sa premijerom, potpredsjednicom Vlade, Ministrom financija, a predsjednik Sabora, drugi čovjek države, kaže vlasniku najjače kompanije u regiji da mora otići iz svojeg poduzeća - kako, o čemu da više pričate?

Danas mogu kazati da je taj sastanak jedan od dokaza u rasvjetljavanju svega što se dogodilo oko Agrokora zbog sljedećih činjenica:

  • Preuzimanje i otimanje Agrokora Plenković i Dalić su sa skupinama isplanirali mnogo ranije 
  • Na sastanku 26.2.2017. napravljena je predstava u kojoj su pustili predsjednika Sabora Petrova da se predstavi kao rušitelj Ivice Todorića (to je on želio), a ustvari skrivali da ostali sudionici s tim nemaju nikakve veze
  • U njihovom planu, Plenkovića, Dalićke i Božinovića, već je tada donesena odluka da se riješe koalicijskog partnera MOST-a
  • Mene su dovukli (a očito su to pripremili) da ja tobože tražim pomoć od države
  • Nekoliko puta javnost je obaviještena da je 3.3.2017., dakle 5 dana nakon sastanka u Vladi gospodin Zdravko Marić došao kod mene i rekao je da dolazi po nalogu premijera da pita da li nakon sastanka imam kakav prijedlog ili potrebu da se uključi Hrvatska država. Ja sam mu rekao da zahvali predsjedniku na čokoladicama i vremenu i da mi ne trebamo ništa od Hrvatske države!

Da sam ja za Agrokor stvarno trebao pomoć 26.2., da li bi 5 dana nakon ponude odbio i rekao da ne trebam pomoć države?

Danas sa distance gledano, potpuno je nevažno tko je tamo što govorio. Jer mi smo kao sudionici sastanka bili samo lutke na koncima gospodina Plenkovića i gđe. Dalić koji su sa svojim skupinama unaprijed imali ozbiljan kriminalni plan.

Ja vam ponovo iznosim činjenicu da su se na sastanku 26.2.2017. međusobno sms-ovima višekratno dopisivali gospodin Plenković i gđa. Dalić. Predlažem da Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u Hrvatskoj zatraži izlist sms-ova g. Plenkovića i gđe. Dalić od 26.2.2017. između 17 i 20 sati. Neka se predoče cijeloj hrvatskoj javnosti i biti će kristalno jasno što se točno dogodilo s Agrokorom. Neka pokažu te sms-ove!


Nedugo nakon snižavanja ratinga Agrokoru Moodys kaženjen 900 mil $ zbog lažnih ratinga


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS