NAJISKRENIJE ČESTITKE IGRAČIMA I CIJELOM NOGOMETNOM TIMU HRVATSKE

Jul 12, 2018

Poštovani čitatelji, znam da u ovih 10 mjeseci pišem i iznosim dokaze o događajima koji su zbog korupcije i kriminala u našoj zemlji - negativni. 

Moje su teme potpuno suprotno od onoga što nam priređuju naši VATRENI heroji. Dečki su nam pripremili nešto veličanstveno, istinsko, nešto što je još uvijek nestvarni SAN, upravo da ga se čovjek ne usudi sanjati. San koji polako postaje stvarnost i ispisuje važne stranice povijesti hrvatskoga naroda.

Donijeli su nam neopisivu radost, svi se beskrajno veselimo.! Tek nakon proteka desetljeća vidjet će se prava vrijednost ovog viteškog, junačkog uspjeha hrvatskog nogometnog TIMA koji je doprinio promociji naše zemlje kako niti jedan političar koji si sada nezasluženo pripisuje dio njihovog uspjeha, neće nikada .!

Naši sportaši su nam svima svojom žrtvom nametnuli pozitivne vrijednosti i trebamo se ugledati na njihov rad i odricanja. Ništa od ovog nije dečkima došlo preko noći, oni su godinama mukotrpno radili da bi se doveli u poziciju u kojoj su danas.

Nevjerojatna je veličina njihovog talenta i znanja; nevjerojatna je količina rada i zalaganja naših vitezova; sjajna, pozitivna je vizija, strategija, taktika našeg izbornika, predsjednika nogometnoga saveza, trenera, liječnika, svih drugih suradnika koji štuju i razumiju snagu TIMA, međusobnog poštivanja i znaju da je onaj igrač sa br. 2-5-11, jednako važan za uspjeh kao i ostatak ekipe.

Mnoge se Hrvatice i Hrvati desetljećima radi zaštite svoje egzistencije i prava iseljavaju iz Hrvatske (nažalost, trenutno najveći egzodus u povijesti), ali vjerujte mi - osjećaj nas koji nismo u domovini, ta privrženost, čežnja, nostalgija, to je nešto posebno, drugačije, još jače.

Sa suprugom sam sinoć išao gledati utakmicu na otvorenom u Londonu, deseci tisuća ljudi, sigurno je tu bilo Hrvata, ali nismo u tom mnoštvu, nažalost, imali sreću da nekoga sretnemo.

Taj osjećaj sami protiv svih. U stvarnosti su nas gledali u našim kockicama kao turističku atrakciju, nitko nas (od svoje arogancije) nije doživljavao sve do izjednačenja, ali nakon naše pobjede te šoka i tuge koju su doživjel, čak su nam i pljeskali, čestitali.

Moja supruga Vesna i ja još jednom upućujemo čestitke našem nogometnom TIMU na planetarnom i povijesnom uspjehu! Naklon do poda momci!


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS