PLENKOVIĆEV MODUS OPERANDI

May 31, 2018

Kada sam počeo shvaćati da medijski napadi na Agrokor imaju i političku podršku Vlade RH, počeo sam upozoravati na moguće katastrofalne posljedice takvih odluka za dražvu Hrvatsku.

Od izbijanja slučaja Agrokor u 1mj. 2017g. samo sam jednom poslao pismo (bolje rečeno osvrt) premijeru Vlade RH, Plenkoviću, a vezano na tadašnja događanja oko Agrokora . Zamolio sam gospodina Vladu Šeksa da Plenkoviću prenese moj kratki pismeni osvrt (gledanje) na trenutno stanje i posljedice koje mogu proizači iz eventualnih odluka, kao i moguće posljedice (Prilog 1). Gospodin Šeks je zatražio i usmeno obrazloženje koje sam mu ja i dao. Nikad nisam dobio odgovor na poslanu poruku i ne znam da li je gospodin Šeks bio u prilici da to prenese.

Više nikad nikoga nisam nazvao i cijelo vrijeme od početka 2017. g. do danas nikome ništa nisam pisao (slao), niti molio, pitao.

Istina, od gospodina Plenkovića sam samo jedanput dobio jednu poruku u kojoj je on, tobože, mene hvalio, a poručio mi je: „Ne sa Rusima“. Iste riječi (poruke) koje je upotrebljavala Martina Dalić, doduše, svega u tri kontakta koja sam s njom imao.

Sve ostalo isključivo radim javno i kroz javne objave što traje otprilike 9 mjeseci. U tom periodu iznio sam čitav niz analiza potkrijepljenih dokumentima. Na početku je bilo veliko nepovjerenje u ono što sam iznosio, a na žalost građana RH i mene osobno danas vide da sam bio u pravu.

Sada želim ponovno upozoriti na ono što radim proteklih tjedana -> da je premijer Vlade RH sa svojom „Grupom Borg“ otišao toliko daleko da sasvim neosnovano želi progurati jednu nagodbu u Agrokoru koja bi značila otuđenje ogromnih novaca u korist lešinarskih fondova. Sam iznos od preko milijarde EUR je ogromna suma za hrvatsku državu, ali i još uzročno posljedično što proizvodi otuđenje tih novaca multiplicira ukupnu štetu.

Zato još jedanput upozoravam, pozivam nadležne institucije hrvatske države, kao i svu stručnu javnost koja može svojim analizama dati svoj doprinos rasvjetljavanju istine oko ugovora roll up.

Kada pogledate plan „Grupe Borg“ za rušenje, onda preuzimanje Agrokora, pa opet onda plan djelovanja prema bankama „nije ovo Amerika, ne može se u HR bez države, Vlade“, onda nije teško zaključiti što je Ramljak razgovarao i dogovarao u 3mj. 2017g. Sada ljudi pričaju Agrokor je bio u problemima, nevjerojatno.

Nakon kontakata koje je Ante Ramljak vodio (kako je sam priznao na TV), u jeku pisanja Lexa, nije iznenađenje ovakav tekst zakona! To je čisti kriminal, jer naime toj istoj osobi se dalo da taj Lex i provodi. Jasno je danas da su povlaštene informacije, sukob interesa i kriminal modus operandi premijera Vlade HR A.Plenkovića i njegove „Borg Grupe“.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS