MAŠINERIJA LAŽI MINISTRICE DALIĆ

Dec 28, 2017

Krajem 2016., i početkom 2017. godine jedna od glavnih poluga za ministricu Dalić koja je glavni operativac lešinarskih fondova bile su medijske manipulacije i kreiranje medijske strategije kaosa kako bi privatni deal mogao postati realnost i dovesti do Lex Agrokora.

Glavni cilj strategije je bio stvoriti kaos u kojem nitko ne razumije što je istina, a nametnuti svoju lažnu priču o nesagledivim dimenzijama pljačke u Agrokoru.

Tako dio hrvatskih medija početkom 2017. godine piše, vezano uz Agrokor, kako su se "pojavile i informacije da Vlada, razmatrajući tuđa iskustva, intenzivno gleda u smjeru Italije i tamošnjeg mljekarskog diva Parmalat". Dalje mediji prenose riječi visokog izvora iz ministarstva kako su početkom 1990. godine u Parmalatu počele "pronevjere i prebacivanje novaca na račune šefova, igre koja je kulminirala u prosincu 2003. godine". Tako je gospođa nametnula priču: Ivica Todorić i menadžeri opljačkali su ogromne količine novaca, a Agrokor posve uništili.

Mašineriju laži ministrice Dalić u svojim je brifinzima ciljano puštala u javnost riječi koje su odgovarale stvaranju lažnog dojma u javnosti : milijarde, pokrali, ukrali, sakrili, opljačkali, neplatili; koje količine novca? Onoliko koliko im je trebalo. Jednog dana euri, drugog dana kune; jednom 17 milijardi; drugi puta dvije milijarde; treći puta šest milijardi... Vlasnici silne imovine, jahte, helikopteri, vile, strani računi...

Eto, prevarant Ante Ramljak, prodao je, kako su tvrdili, moju, kuću u Medveji a ne šalje mi novac! Poslao ga je, vjerojatno, Alix partnerima - treba im para, rasprodaju Agrokorovu imovinu odabranima.

Danas mediji ističu da sam dobio kredit od 50 milijuna kuna pa Ramljak i ekipa traži novac - moj prijedlog - prvo u Hong Kong.

Danas i naslovnice novina prenose sudski utvrđenu imovinu Ivice Todorića i njegovih menadžera pa se može utvrditi i njezina vrijednost. Dio imovine stjecan je nasljeđivanjem i 40 godina rada a svih 15 obitelji nema niti približnu vrijednost koliku je u samo nekoliko mjeseci iz Agrokorove kase Ramljak platio savjetnike! Sramotno! Svi ovi ljudi imaju jedino krov nad glavom (naravno, time se i ponose). A i to im Dalićka želi uzeti! Sa svojim sam menadžmentom i 60 tisuća zaposlenika gradio hrvatsku i regionalnu industriju, a ista ta Dalićka danas svojim odlukama omogućava da se ona najsurovije pljačka i uništava.

Ministrice Dalić, gdje je novac? Gdje je imovina? Vidite li kakve ste laži proizveli i kakvu štetu radite?

Sada kada imamo utvrđene činjenice što tko ima, a vezano s početnom pričom koju je mašinerija laži lansirala, treba kazati da se upravo u Agrokoru dogodilo potpuno obratno u odnosu na Parmalat:

  • vezano uz Parmalat, napravljen je zakon da bi se sanirala i procesuirala pljačka
  • vezano uz Agrokor, napravio se zakon da bi se opljačkao i uništio Agrokor


POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS