MARTINA DALIĆ JE DALA LAŽNI ISKAZ USKOK-U

May 31, 2019

iskazi 1. dio

iskazi 2. dio

iskazi 3. dio

iskazi 4. dio

M.Dalić je prilikom iskaza USKOK-u imala nekoliko ciljeva:

1. Budući da je bila u posjedu mailova, prilagođavala je iskaz mailovima, pogotovo datume, koje je vezala uz objavljene mailove i pokušala se uklopiti u priču kojom je trebalo braniti KRIMINAL KOJI JE ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA BORG PROVODILA.

2. Da otkrije glavnog i odgovornog čovjeka koji je upravljao izvršenjem plana neprijateljskoga preuzimanja Agrokora,

3. Pokušala je opovrgnuti postojanje zločinačke organizacije (mafije), pokušala je opovrgnuti činjenicu da je u ime zločinačke organizacije vršila prijetnje i ucjenu prema Ivici Todoriću kako bi privatno oteli Agrokor, i dr…

Dalić je u svom iskazu samo djelomično govorila istinu. Kada je trebala sakriti ono što su mailovi otkrivali a što joj nije išlo u korist, onda je lagala ili prešutjela istinu. Vezano na navedeno, postoji čitav niz mailova o kriminalnim radnjama upravo navedene Dalić i ortaka.

MARTINA DALIĆ
I.

Nakon dugog sakrivanja istine o tome tko je planirao i pisao Lex Agrokor te izvršavao otimanje Agrokora, M. Dalić je prilikom iskaza USKOK-u teško optužila premijera RH, A. Plenkovića i rekla je on je bio na čelu, on je upravljao i sve je znao.

M. Dalić je prilikom iskaza potvrdila prisustvo Plenkovića na prvom i drugim sastancima vezanim uz grupu Borg, i to 22.02.2017 g., 23.02.2017 g., 24.02.2017. g., 26.02.2017 g. … Dalić dalje na strani 4. iskazuje, vezano uz sastanke, na kojima Plenković nije bio prisutan:

„Također moram kazati da su se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijali uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje”

II.
Iskaz M. Dalić USKOK-u, stranica 1.

“Mi smo primili na znanje rečeno i 22. veljače 2017. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju radne skupine, sve kroz pripremu za sastanak između premijera Plenkovića i Ivice Todorića”. “Na sastanku su bili, osim guvernera, premijer Plenković, ministri Goran Marić, Zdravko Marić…”

III.
Iskaz M. Dalić USKOK-U stranica 15:

Ekspertna radna skupina nije formalizirana u smislu neke odluke Vlade na papiru, ali je bila rezultat koalicijskog dogovora.“

BOŽO PETROV
IV.

Dio iskaza Bože Petrova, danog 03.12.2018. g. Povjerenstvu za sukob interesa:

“Ovo što se tiče radne skupine financijskih stručnjaka koje sam vidio da postavljate svojim pitanjima meni, ja bih volio istaknuti jednu jako bitnu razliku između te neformalne skupine financijskih stručnjaka i samoprozvane Borg skupine, koja je iscurila tijekom hotmail afere. Dakle, prva neformalna skupina financijskih stručnjaka nastala je kao produkt razgovora g. Plenkovića i mene, u trenutku kada je Ivica Todorić zatražio sastanak, kada sam zamolio gospodina Plenkovića da se dostave i financijski podaci kako bismo znali o čemu mi razgovaramo tijekom tog sastanka.”

Ja ću opet ponoviti, njihova jedina uloga u trenutku kada su oni bili predloženi bila je da analiziraju financijska izvješća, financijske podatke iz koncerna Agrokor. Politička odluka je postojala samo za analizu financijskih podataka i financijske modele, ne za stručnu skupinu nazvanu Borg ad hoc, koja je pisala zakon. Za to mandat od MOSTA nisu imali, a radili su kao što smo mogli vidjeti po njihovim izjavama, za vladu, ili za svoje ime.”

Ja nisam znao za sastanak gospodina Vujčića, guvernera HNB-a, koji je došao na sastanak u vladu prije samog prvog sastanka s gospodinom Todorićem i koji je, kako sam mogao pročitati, vladi objasnio u kakvoj se situaciji nalazi Agrokor. Ja s tim podacima ni tada nisam raspolagao. Ni da je postojao taj sastanak, niti s tim informacijama također, niti u jednom trenutku dok god sam bio u vladi nisam čuo za ime Knighthead fonda, dok su isto to vrijeme predstavnici vlade bili na sastancima s tim istim Knighthead fondom, kao i s predstavnicima banaka i tako “
Božo Petrov nam ključno otkriva da su Plenković, Dalić i ortaci, nakon što su otkriveni, lažno pokušali uvući koalicijskog partnera u njihove nelegitimne, izvaninstitucionalne kriminalne radnje.

ZDRAVKO MARIĆ
V.

Zdravko Marić je Povjerenstvu za sukob interesa dao svoj iskaz. Nakon što mu je Povjerenstvo ukazalo na sadržaj iskaza M. Dalić pred USKOK-om, kao i iskaz Zorana Beseka, Z.Marić je dao sljedeći odgovor:

“Zatečen sam dobrim dijelom iskaza koji ste pročitali. Radi se o netočnim informacijama.”

Nadalje, Z. Marić govori - kako je njegova uloga bila upravo suprotna od onoga što M.Dalić tvrdi.

ZAKLJUČAK:

Ovdje imamo šokantne dokaze o iznošenju laži jednog od glavnih aktera afere “grupe BORG” , tadašnje potpredsjednice Vlade RH Martine Dalić!

Nakon svjedočenja g. Bože Petrova kao i ministra Z.Marića, postoje nepobitni dokazi da je M.Dalić dala lažnu izjavu USKOK-u!

Institucije Hrvatske države, primarno USKOK, trebaju obnoviti dokazni postupak, saslušati desetke aktera i u konačnici -provesti istragu po zakonu!

Plenković i Dalić, kada su osjetili opasnost razotkrivanja njihovog djelovanja i protupravnih radnji, pogotovo nakon Hotmail afere uložili su ogroman napor zloupotrebljavajući institucije RH i koristeći se u velikoj mjeri lažima, (primjer iskaza gđe Dalić USKOK-u) kako bi upravo omogućili USKOK—u i drugim državnim institucijama da dobiju opravdanje (doduše lažno) za obustavu postupka, davanjem lažnog iskaza o njihovoj kriminalnoj izvaninstitucionalnoj organizaciji “grupi BORG” vezano za neprijateljsko preuzimanje Agrokora.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS