MANDŽURIJSKI KANDIDAT I KRIMINAL KOJI SE NASTAVLJA

Dec 10, 2018

Poštovani čitatelji,

Dan danas, kriminal oko otimanja Agrokora se nastavlja.  Mjesecima sam pisao i iznosio dokaze o kršenju ustava, zakona, svih relevantnih normi, međutim pritisak politike odnosno male grupe državnih dužnosnika iz HDZ-a na čelu sa Plenkovićem i Božinovićem je toliki da se kriminal koji je protiv interesa Republike Hrvatske nastavlja provoditi i ne može se istražiti od strane pravosudnih institucija. 

Zločinačka organizacija ne može pustiti kontrolu Agrokora nikome. Sav plijen još nije podjeljen, te uzmimo za primjer, refinanciranje tzv. Roll-up kreditnog aranžmana i dalje mora biti u rukama ortačke zločinačke organizacije.                                                                            

Jedna ista skupina ljudi članovi “Borg Grupe” nastavlja se ponašati kao vlasnik Agrokora, čak i sad kad je sudskom odlukom postao nizozemska tvrtka.  Oteli su Agrokor vlasnicima, ali plijen još nije podijeljen, niti sva dokumentacija sakrivena.

Osvrnuo bih se sada konkretno na temu tzv. roll-up kriminalnog kredita.

 

Prvi koji je stao u javnu obranu takozvanog “roll-up” kredita koji su Knighthead Capital Management i Agrokor pod Izvanrednom Upravom zaključio je upravo Andrej Plenković[1]

 

Dana 26.10.2017. nakon što je u medijima procurio tekst roll-up ugovora Andrej Plenković se je otkrio i rekao u ime Vlade RH da :

Bili smo izvješteni, dakle i Vlada temeljem redovitih izvješća Izvanredne Uprave, dakle još u lipnju …Izvanredna uprava dok nije došlo do ovakvog rješenja obavljala je razgovore s više od 30-ak drugih kreditora, ugovor koji su sklopili u tom trenutku bio je najbolji i najkorektniji

Za Andreja Plenkovića je ugovor bio korektan i dobar, a u tom trenutku kad je zaključen i najbolji i najkorektniji.  Međutim, jedan primjer treba napomenuti kako je u to vrijeme takozvana “Marco Polo” grupa ponudila upravo 300 milijuna EUR kredita Agrokora i to bez uvjetovanja otkupa starih tražbina.  Da je taj kredit uzet, Agrokor bi po tom ugovoru uštedio 70%, odnosno 700 milijuna EUR-a bio  manje zadužen, ali ne bi otkupio obveznice od Knightheada, pa Vi procjenite zašto je upravo došlo do ovog ugovora sa Knightheadom.

Nego, da nastavimo.

Plenkovićev ministar, dana 06.12.2018.g. izjavljuje:         

"Ali ono što nam treba nakon ove godine jest hitno pronaći model refinanciranja postojećeg kredita, jer je on skup i tržišno neosnovan. Što prije nađemo partnere koji su zainteresirani za refinanciranje, to će samom Agrokoru u procesu provedbe nagodbe biti lakše"[2]

Pa kako je sad odjednom takozvani kredit Roll-up “SKUP i TRŽIŠNO NEOSNOVAN” ???

Plenković svaki put drugo priča, nevjerojatno! U ovim izjavama dobivamo jedno jasno priznanje i razotkrivanje. Andrej Plenković nam poručuje (preko svoga ministra) da Vlada mora pronaći novac za refinanciranje Agrokora, dakle zamjenu postojećih financijskih obveza kriminalnog takozvanog „roll up“ kreditnog aranžman od oko 8 – 10 milijardi KN.  Pazite, dakle Plenković (guverner Vujčić) i ortaci se sada za firmu koja je po Nagodbi inozemna, nizozemska firma, angažira u pronalasku financijera (kredita)!!! NEŠTO NEVJEROJATNO!!!  

Usporedbe radi, pogledajte, na primjer, naš hrvatski Uljanik, i kolike su to muke da se navodno pomogne istom.  A za nizozemski trast (zakladu iza koje su lešinarski fond Knighthead i ruske banke) sve se može, sve što treba!

Agrokor, sve dok ga nisu neosnovano lažima napali Plenković i njegovi ortaci, nije imao potrebe za dodatnom likvidnošću. Kako su otimači izmislili potrebu od 300 milijuna EUR (koju sam ja tobože tražio), onda su se takmičili tko je Agrokoru prvi kazao  „NE“.  Da bi sada kada novi vlasnici, lešinarski fond Knighthtead ne može naći financiranje, angažirali Vladu RH oko pronalaska kredita za njihove nizozemske firme i to više od 1 milijardu EUR?

 

Očito je da kriminal ide dalje.

Nizu nepravilnosti i kriminalu nema kraja, jučerašnja izjava Plenkovićevog ministra samo ih je na najjasniji način potvrdila. No, klupko kriminala ipak se odmotava, a svojim izjavama potvrđuju ih gotovo svakodnevno i najviši državni dužnosnici. Više nema nikakve dvojbe, pod pokroviteljstvom Plenkovića njegovi ortaci aktivno sudjeluju u kriminalu i rastaču najbolje djelove Agrokora i hrvatskog gospodarstva, koji su do prije godinu dana bili perjanice konkurentnosti Hrvatske u Europi. Uvjeren sam, ne zadugo. Pravna država više ne smije i ne može čekati, štete su katastrofalne, a privatni džepovi prepuni nezakonito stečenog novca.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS